onsdag 15. februar 2012

13.02 Ute på tur



Kveldens runde gikk til et område hvor det ofte er mange andre hundeeiere ute og går. For å få lagt inn litt apporteringstrening gjelder det altså å holde øye med omgivelsene.

Dermed ble det fot- og kontakttrening når det passerte hunder. Og litt fremmadsending og stopp når vi hadde veien for oss selv.

Det er ikke alltid lett å skjønne hva slags hunder Carmen reagerer på og ikke. I dag møtte vi f. eks. en dame med to enorme Grand Danoiser; - disse gadd Carmen knapt å se på!

Så kom Goldenhannen Rufus. Han har vi hilst på før. Carmen synes for så vidt han er fin, men måtte likevel kjefte på ham hvis han ble for nærgående. Eieren syntes for øvrig ikke at Carmen ligna på de labradorene han var vant med å se. Da jeg forklarte at labradoren opprinnelig ligna mer på Carmen enn på de overvektige store hundene en ser i utstillingsringen i dag, syntes han det hørtes logisk ut.

Og da vi var på vei hjem kom nettopp en labradorhann av utstillingstype iført refleksvest joggende mot oss. Eieren var ikke å se noe sted, antagelig hørte han hjemme i en hage vi passerte. Tror vi har hilst på ham før, og at Carmen kjente ham igjen. Hun kjefta litt, men brød seg egentlig ikke så mye om ham.

Dette at hun kjefter og bjeffer etter først å ha flørta litt med hannhunder er egentlig litt nytt. Litt blandede signaler, kanskje. Uansett, - de hannhundene som har opplevd kjeftinga hennes har ikke sett ut til å ta det så veldig alvorlig. De har vel kanskje heller synes at hun er sjarmerende!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar