søndag 12. februar 2012

12.02 Finværet fortsetter




Det går an med vinter når en har sånne helger som dette. Riktignok er det hakket for mye snø her på Ås til at vi har så bra treningsforhold som der jeg var i går. Men, med sol og temperaturer rundt null MÅ en jo bare bli i godt humør! Idag hørte jeg to lyder som virkelig brakte fram smilet; - fuglesang og drypp fra takrenna!

Carmen og jeg tok oss en lang spasertur i finværet. Siden ”resten av verden” også var ute og gikk tur, fikk vi trent møtesituasjoner i tillegg til fot.

Jeg jobber stadig med sinnsstemningen til Carmen (OG meg selv!) når vi er ute og trener fot. Min egen sinnsstemning har utrolig mye å si for hvordan Carmen har det. Så det gjelder å tenke positive tanker, og anstrenge seg for å slappe av! Jeg holder øye med haleføringen hennes; - den forteller mye om hun er der jeg ønsker hun skal være. Kledelig lav hale er det jeg ønsker, ikke stusselig og langs hasene hennes, heller ikke høy og vaiende.

Mener å se at hun er mest avslappa med kledelig lav hale. Og ser at hun altså går best fot da. At hun ikke er redd, forskrekka og usikker. Men, at hun heller ikke er for ”på” og oppesen. Også funker det best å snakke veldig avmålt og rolig til henne.

I dag funka det fint da vi var ute og gikk. Mest imponert ble jeg da vi møtte et par som slepte på hvert sitt barn i akebrett (på et underlag med ikke altfor mye snø). Det var en enorm skrapelyd av disse akebrettene på veien og de passerte på et par meters avstand. Carmen satt fot og tok kontakt med meg - og fikk godbiter. Hun brød seg ikke om de som passerte i det hele tatt!

Vi avslutta med en liten økt i snøen på jordet. Trente fremmadsending mot et punkt, stopp, og så dirigering til høyre/venstre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar