søndag 12. februar 2012

11.02 Rene påskeværet!

















En fantastisk dag med jakttrening med gjengen i DET været! Riktignok var det noen kuldegrader på morgenen, men temperaturen steg ettersom sola varma. Jammen måtte jeg kaste både lue og vanter, så varme ble det!

Vi begynte treninga med å legge ut fem områder som vi sendte hundene på. Så la vi ut på de samme stedene på nytt, og kombinerte markeringer med å sende til områdene. Brutte forventinger ved at hunden først ble sendt til et av områdene, og så til markeringen. Flere hunder jobba samtidig i forskjellige retninger.

Det var tydelig at det var vanskelig for hundene å lokalisere dummyen der den delvis forsvant ned i snøen. De søkte veldig iherdig, men strevde med å lokalisere dummyen eksakt.

Carmen var superkul, ikke antydning til en aldri så liten lyd. Men, hun er litt svimete fortsatt, tendens til å være i sin egen verden. Ikke helt seg selv etter løpetida, altså.

På slutten trente vi dobbeltmarkering på linje. Da var jeg fornøyd med at jeg fikk stoppa frøkna på den først kasta, og den som var nærmest. Hun vil jo helst rase ut til den sist kasta, og den som er lengst unna.

Det er en slags modningsprosess dette med å kombinere markering med styring. Og en MÅ jo styre hvis en skal bestemme hvilken hunden skal hente når de ligger på/nesten på linje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar