lørdag 11. februar 2012

06.02 Vinterens siste jaktlydighetstrening på Stikka



Dessverre har vi i jakta ikke fått tilfelt noen egen treningsdag på klubbhytta, slik som de som trener lydighet har. Men, om vinteren, når det ikke holdes kurs, er det mulig for oss å få bruke plassen.

Denne vinteren har vi vært heldige både med været og med at en i jaktgjengen ville påta seg å ha fast treningsansvar. Dermed har vi hatt treninger på mandagene fra slutten av november.

Men, nå er det altså slutt. Fra neste uke starter det kurs, så da er ikke plassen tilgjengelig for oss lenger. Veldig synd, siden disse treningene har vært en stor suksess, med mange fremmøtte. Vi har trengt treningsformen, både de ”gamle traverne” og de nye i jakttreningen.

Denne kvelden begynte vi med fot på linje. Og du verden så pent Carmen gikk fot. At hun ikke kunne gå SÅNN på cupen, da!?!?

Etter hvert tok vi noen fremmadsendinger mot et kjent område, men med den detaljen at vi enten sendte hunden gjennom linja eller gjennom en ”allé” med ekvipasjer.

Første gangen Carmen skulle apportere var det en hannlabrador i gruppa som knalla og kom løpende etter henne. Hun bråsnudde og kom løpende hjem, med han i hælene. Så kjefta hun skikkelig på ham da han nådde henne igjen.


Det er jo typisk sånne episoder som setter henne skikkelig ut. Hun syntes da det var så ekkelt alt sammen, at det var vanskelig å få henne til å løpe ut igjen. Hun kasta lange ”bekymrede” blikk i retning hannhunden. Men, hun lot seg overtale til slutt. Og hun fikk også en markering til samme område; - noe som øka motivasjonen til å løpe ut.

Kjempebra trening for lille pyse-Carmen.

Nå håper jeg at vi klarer å finne en alternativ plass å trene videre på, for dette trenger vi mer av!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar