søndag 4. september 2011

31.08 Generalprøve?


Vi møttes et par stykker på myra i dag, og la opp 6 poster. Tanken var trening retta mot Mesterskapshelgen. Vi bytta på å være ”medhjelper” og ”deltager”, mens den andre hunden satt i bilen. Oppgavene var en blanding av markeringer og dirigeringer.

Vi begynte med en markering på linje i skikkelig dritt-terreng. Gammel skog, med en del nedfall, veldig bløtt, med dammer, gresstuster og kvister om hverandre. Carmen klarte å forstå fra stamplass at det var ekkel å løpe ut der, så hun tok ”snarveien” gjennom skogen og kom ut i terrenget der den første falt. Så strevde hun veldig for å finne den andre. Men gav seg ikke og lette veldig lenge. Hun har blitt veldig utholdende i det å finne en markering

Neste post var fremmadsending langt rett fram, inn i en åpning i skogen, på andres siden av en dam. Det var litt vanskelig å se hunden langt der framme.

Tredje post var en dobbeltmarkering, hvor en falt inn i skogen, og en ute på myra. For så å fortsette med en dirigering litt lenger unna.

Så hadde vi en fremmadsending fra myra og til skogkanten. Etterpå sendte vi mot samme sted, men stoppa de på veien til et nærsøk på tennisball i myra. Prinsessen er litt vel selvstendig om dagen. Hun stoppa for så vidt greit, ved en liten busk, og hadde tydeligvis en formening om at det lå noe ved den busken. Dermed ville hun gjerne begynne å søke der istedenfor å ta øyekontakt med meg.

Vi avslutta med en enkeltmarkering på myra.

En flott trening, og en påminnelse om hvor mye en kan få gjort hvis en bytter på å være medhjelper og å kjøre hund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar