onsdag 14. september 2011

10.09 Østfold-prøva dag 1











Tøff start på dagen når vekkerklokka stilles på 04.15, og med oppmøte i Svinndal 06.30. Heldigvis var det en pause fra det ”uendelige” regnet i dag.

Jeg var postansvarlig på AK i dag - med Johnny Henriksen som dommer. Vi hadde tidenes ferskeste kaniner - jeg var innom og henta dem i går, og da var de avliva tidligere på dagen. Faktisk hadde de fortsatt dødsstivhet da de første hundene apporterte dem. Skjønt, apporterte; - flere hunder vegra faktisk kaninene. Antagelig lukta de annerledes enn kaniner som har vært frosne.

Dagens prøve gikk ved vann. Først en dobbeltmarkering på land. Så en dirigering over vann. Så en dirigering på land. Og til slutt et feltsøk.

Mange hunder røk ut på dårlig vilthåndtering. Og mange hadde problemer med å sende ut på en skjult uten påvirkning over vann.

Da AK var ferdig var det et par av oss medhjelpere som ”kjørte” prøven med egne hunder. Det er klart, helt likt ble det jo ikke, uten skytter og uten andre medhjelpere enn hverandre.

MEN, vi fikk i hvert fall se at ingen av våre hunder hadde problemer verken med viltet eller utsending over vann. Så, da hadde vi vel fått førstepremie, da eller?

Omsider, sent på ettermiddagen var det tid for premieutdeling. Det ble fem førstepremier i BK, to i AK og syv i EK.

Dagen var fortsatt ikke over for oss arrangørene. Etter litt rydding på hytta bar det av gårde på dommermiddag i Moss. Veldig hyggelig! Kombinert med middagen drev vi også med oppfølging av reserver, siden flere meldte avbud for søndagen. Det gjelder jo å drive god service!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar