søndag 18. september 2011

17.09 På leting etter kudritt




Ja, hva gjør en ikke for å forberede hunden til jaktprøve! Denne uka har vi altså trent i øsende regnvær (morgendagens værmelding er nemlig dyster). Dessuten har vi trent med vilt fire dager på rad. Og i dag, ja, da stod blant annet kudritt på agendaen!

Carmen fikk tre økter i dag. Først litt fysisk trening, altså sykkeltur. Så en tur med de fem duene på jordet. Trente tilbakesending til kjent område, og økte avstanden. Kasta forstyrrelser. Den siste forstyrrelsen kasta jeg ut i et kratt, og det ble mye lyd da dua traff et tre. Dette var tydeligvis en verre forstyrrelse enn de jeg hadde kasta ut på jordet. Dermed fikk prinsessen trent på at ut betyr ut, uten å nøle.

Også fikk vi trent masse fot, ispedd litt pølse-belønning. Det skal jo lønne seg å gå fot.

Og til slutt tok vi altså turen bort på UMB på jakt etter kudritt. Det ryktes nemlig at morgendagens prøve går på et ku-beite med masse kudritt. Det var altså bare det, at da vi kom fram til beitet så gikk jo kuene der. Hm. Jeg tenkte som så, at noen av disse kuene har sikkert sluppet en dritt på vei fra fjøsdøra til beitet. Og ganske riktig, vi fant en dagfersk fin ruke. Først fot tett forbi. Carmen prøvde å gå en lang vei uten dritten.

(Hun er litt redd både sauedrift og kudritt - pga en alvors ”samtale” vi hadde i fjor sommer i Hemsedal, etter at hun hadde hatt en kursdag med drittspising. Så fikk hun altså forklart på kursdag to at sånn gjør vi ikke i vår familie, og det sitter tydeligvis fortsatt.)

Hun fikk sitt og bli, og jeg gikk og la ut dummyen midt mellom rukene. Hun apporterte så bra som bare det, og det var tydelig å se at hun unngikk dritten. Flinke prinsesse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar