tirsdag 27. september 2011

27.09 Siste fellestrening på Stikka


Det er unektelig trist at vi har kommet til den tiden av året da vi må slutte med jakt-kveldstreningene fordi det ikke er nok dagslys.

Carmen fikk trene mye fot i dag, mens de andre var opptatt med litt forskjellige oppgaver i forkjellige retninger i skogen. Dette viste seg å være akkurat hva jeg trengte av fristelser. Selvsagt var det vanskeligere for prinsessen å gå fot i denne settingen enn når hun og jeg er alene på jordet hjemme. Dessuten er det vanskeligere i skogsterreng enn alene på et jorde. Fristende lukter i lyngen, vanskeligere å få plassert føttene riktig, både for tobent og firbent.

Så fikk jeg testa ut dette med apporteringskommandoen ved en markering. Fikk en av de andre til å stå ved siden av oss, kaste og kommandere ”apport”, ”ut” osv. Første gangen ville Carmen løpe av gårde, men så var det som det gikk opp et lys for henne, at det faktisk var MIN kommando hun måtte vente på. Nyttig med slike øvelser, siden det er veldig reelt ift en prøvesetting med flere enn én hund - at naboføreren kommanderer sin egen hund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar