søndag 24. oktober 2010

24.10 Andejakt

Dagens bilde er fra i våres og tatt av Kari.

Etter en sen frokost bar det tilbake til Ås og Carmen fikk seg noen km ved sykkelen. Jeg tenkte det var greit å få trimma henne litt før dagens store begivenhet - andejakt!

Ja, Carmen og jeg var altså invitert med på jakt i dag - kult! Jeg tror kanskje jeg var mer fornøyd enn skytteren, siden det ble en ganske fredelig seanse - ikke så mange ender, altså.

Vi begynte med å sitte 1-2 timer i skjul. Jeg hadde med Jervensekken til Carmen og hun fikk ligge i den og sove. Der krølla hun seg sammen som en ball og sov tungt - til det første skuddet falt.

Så var det Carmens debut på å hente varmt vilt. Det gikk fint, men hun syntes nok det var litt annerledes enn det kalde viltet hun er vant til. Så hun slapp anda rett foran føttene mine.

Den andre apporten hun ble sendt på fant hun ikke. Jeg sendte henne til feil område på søk; - det viste seg nemlig at skytteren oppfatta at nedslaget var et annet sted enn det hadde vært. Hadde Carmen fått lov å søke friere, hadde hun nok gjort funn, men jeg prøvde jo å holde henne i anvist område. Interessant erfaring. Dummy/kaldtvilt trening er én ting - jakt er jammen noe annet.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar