tirsdag 12. oktober 2010

12.10 Mer stopp!


Carmen og jeg fortsatte opplegget vårt fra i går. I dag prøvde vi oss på et digert jorde på andre siden av veien - der har vi aldri trent før. Artig å finne et SÅ flott treningsområde et steinkast unna.

Som i går innleda jeg med gjentatte stoppøvelser på jordet, med det utgangspunkt at hun løp løs og satte seg på fløytesignal. Bort og strødde godbiter.

Jeg observerte at hun løp rundt med lav nese og åpenbart søkte etter godbiter. Men, surprise, surprise, hun fant jo selvsagt ingen før jeg blåste stopp. Gjett om hun holdt nøye øye med meg etter hvert. Det var jo sånn at JEG var nøkkelen for å få belønningen.

Som i går, avanserte vi med innkalling, og stopp underveis, på vei hjem. Først ved å gå bort med godbiter, og så en dummy jeg hadde smøget ned på vei bort fra henne. Dette funka fint.

Deretter ble det en liten økt med fremmadsending etter å ha kasta en forstyrrelse. I dag var hun fullstendig lydhør på dette. Ingen tendens til ”velge selv”, som hun har holdt på med i det siste.

Jeg fant også en fin grøft å sende over. Etter å ha kasta og sendt henne over først, fortsatte jeg med utsending bakover. Hun spratt over bekken - kosta henne ingenting å bare hoppe 2 meter!

Så avslutta vi med sykkeltur.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar