søndag 3. oktober 2010

03.10 Mock Trial


I dag dro jeg av gårde for å være observatør, men endte opp med å være medhjelper på dag 2 i Andebu. Mock-trial i dag, altså en simulert jakt, først en Walk up, så en Drive. 7 ekvipasjer på linja, skyttere og kastere. Og jeg var ”sherpa” - altså en som gikk midt i og bar på dummyer hundene henta. Hadde med andre ord orkesterplass til alt som foregikk. Utrolig kult!

Til forskjell fra EK-prøver arrangert som Walk up, var dette mye mer naturtro. Det kunne skje hva som helst, og det var ikke noe poeng at alle hundene skulle få tilsvarende oppgaver. Det kunne være vanskelige eller lette oppgaver. Og strengt tatt er det større sjanse for å kunne vinne noe sånt hvis hunden din får vanskelige oppgaver, for da får du virkelig vist fram hva den er god for.

Og denne type konkurranse er altså det nærmeste en kommer en A-prøve uten fugl. En kan jo se på noen av disse klubb-mesterskapene de arrangerer i Sverige at de gjerne har en mock-trial som uttaksmetode til A-prøven som går dagen etter.

Virkelig moro å få litt mer innblikk i dette.

Været starta for øvrig ganske bra, og ble våtere og våtere etter hvert. Da var det godt å komme i hus etterpå - og få servert varm suppe. Siden det oppsatte party-teltet tok inn litt vann, inviterte Erling like godt hele gjengen inn på kjøkkenet. Takk for gjestfriheten!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar