lørdag 2. oktober 2010

02.10 WT Andebu





Bildene er tatt av Kari

Ja, det er spennende å ha unghund - den ene dagen er ikke lik den andre. Etter gårsdagens heftige opplevelse med Carmen, var jeg spent på hvordan hun ville funke på WT i dag. Heldigvis var hun sitt vanlige lugne og tyste jeg.

Det var to klasser - Novice og Open. Og 6 poster, 2 på hver lokasjon, alle skulle gjennom. Og tre engelske dommere.

Post 3 - 18 poeng
De 6 ekvipasjene ble med dommeren ut i området, og vi som venta på tur ble plassert ned i et buskas og hadde bra oversikt over den hunden som var i arbeid.

Oppgaven var en dobbelt markering. Og det første som slo meg var at det var særdeles lite tid mellom kast 1 og 2. Kastene gikk 180 grader fra hverandre. Det første på jordet på oversiden av hunden, og det andre i buskaset på bortsiden av tilskuerne. Den sist kasta skulle hentes først. Det gjaldt altså å snu seg fort rundt, så hunden fikk markert nummer 1 også.

Var fornøyd med både Carmen og meg selv på denne posten. Jeg klarte å få snudd meg fort rundt og hun markerte heldigvis nedslaget i buskaset bra. Hun lette bare litt etter den og kom pent hjem. Den på jordet gikk også greit å finne.

Post 1 - 14 poeng
Oppgaven her var først en markering på jordet, så en dirigering det ble skutt på. Dvs først ble det skutt mot den skjulte, og da var det selvsagt meningen å snu hunden i den retningen. Men, her kokte det litt i pappen til den tobente, så jeg glemte helt å få snudd henne i riktig retning. Dermed stod vi med ryggen til da skuddet gikk. Markeringen på jordet, derimot så hun fint og fant kjapt.

Da vi snudde oss mot dirigeringen tenkte jeg at dette går vel aldri bra. Men, den lille fine hunden løp som et uvær rett fram dit jeg pekte og runderte bare en liten smule og fant dummyen. Avleveringene, derimot viste ”gamle synder” med et par æresrunder, og derav poengtrekket.

Dommeren her tok seg tid til litt veiledning av hver ekvipasje. Og han anbefalte å stoppe henne med fløyte på vei inn, få henne til å sette seg på litt avstand og gå fram og få dummyen.

Post 2 - 16 poeng
Oppgaven her var en dobbelmarkering. Carmen måtte lete litt etter den første, og hadde også her et par små æresrunder.

Post 6 - 15 poeng
Oppgaven var en markering først. Så ble det laget noe lyd inni krattet (siden startpistolen ikke funka). Carmen var ikke så opptatt av den lyden. Henta markeringen fint. Og gikk fint å sende ut på den skjulte. Men, også her æresrunder.

Post 4 - 0 poeng
Dette var vår dårligste post i dag. Carmen så begge markeringene, men av en eller annen grunn sprang hun ikke rett fram mot den første, men vek av mot den andre like foran meg. Og siden vi ikke har dirigeringen inne, ble det vanskelig å få henne til å snu 180 grader rundt og løpet langt ut.

Jeg gav opp den første og prøvde å sende henne på den andre, men den fant hun ikke.

Ja, som sagt - dette med dirigering har vi ikke inne…

Post 5 - 0 poeng
Oppgaven her var først en markering. På vei tilbake ble det skutt og kastet ut en på det samme stedet. Her følte jeg meg sikker på at Carmen ville løse oppgaven. Markeringen gikk greit. Hun stoppa helt opp på veien hjem, da skuddet gikk og jeg måtte kalle henne inn. MEN, hun fant dessverre ikke dirigeringen, og dermed ble det 0.
----------
Totalt fikk altså Carmen 63/120 poeng, med to nuller.

Vinner i Novice ble Faks Vanja ført av Robert Kjærstad, med 108 poeng. På andre plass Kayteen at Meadowlark ført av Bjørn Ødegård. Og på tredje plass Streamlight´s Choice Bia ført av Jan Foss.

Vinner i Open ble Capercail Jude ført av Grete Ranheim. På andre plass Toffedreams revolution ført av Siri Svihus. Og på tredje plass Faks Vanja ført av Asbjørn Kristiansen.
-----
Alt i alt var jeg veldig fornøyd med Carmen. Vi har jo rett og slett ikke kommet så langt på det med dirigering enda. Og selv om hun er god på stopp når hun ikke er i jobb, når jeg ikke helt gjennom på lang avstand og når hun søker. Så her er det hjem og trene. Og de dårlige avleveringene er jo ikke typisk henne, men en slags pubertetsgreie, antar jeg.

Det beste var jo at hun var rolig og tyst, oppmerksom og kul!

Ellers var det utrolig morsomt med engelske dommere. De var veldig opptatt av å simulere en ekte jaktsituasjon. Det var mange tilfelle hvor de hjalp handleren for å få hunden i rette området, uten at dette medførte noen 0. Det viktigste var å få hjem apporten. Hadde heller ikke inntrykk av at de trakk særlig mye for blåsing og ulydighet. Altså om du blåste stopp, og hunden løp videre og fant dummyen, så det ut til at det var helt greit. Annerledes enn vi er vant med fra hva norske dommeren ville vektlagt på en working test.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar