lørdag 23. oktober 2010

23.10 Klubbmesterskap lydighet


Bilder tatt av Kari

Ja, i dag fikk Carmen prøvd seg som lydighetshund. Vi har jo vært med på lydighetscupen i høst - 3 ganger. Og litt lydighetstrening har det blitt en og annen gang, men vi har jo selvsagt trent altfor lite til å kunne få de helt store resultatene.

Samtidig er jeg ikke i tvil om at Carmen kunne nådd veldig langt i lydighet om hun hadde hatt en eier som hadde vært interessert i å trene.

Mesterskapet i dag bestod av tre klasser, og Carmen stile i klasse I. Hun fikk 128/200 poeng, med 8,5 i helhet.

Tannvisning - 10
Jeg synes det var hyggelig at Carmen var tilgjengelig. Hun reiste seg riktignok, men ble ikke trukket på det.

Fellesdekk - 0
Dette var andre gang i livet Carmen var med på en fellesdekk. Så vi har ikke akkurat hatt mengdetrening på dette. Jeg ble ikke overraska, verken over at hun satte sg opp eller at hun etter hvert kom løpende hjem til meg.

Lineføring - 9,5
Ja, her glitret jo Carmen. Du verden. Hun holdt seg tett ved foten og så meg konstant i øynene. Herlig!

Fri ved fot - 9
Ja, her var vi bare hakket dårligere enn på lineføring. Ett lite uoppmerksomt øyeblikk, og ellers fulgte hun meg helt nydelig. Kult at dette gikk så fint!

Dekk fra holdt - 0
Her la hun seg ikke ordenlig ned - albuene var noen cm over bakken. Dessuten satte hun seg opp idet jeg kom tilbake. Noe sier meg at vi må trene en del på dekk - i alle varianter…

Innkalling fra sitt - 9
Tempoet her var ikke like vanvittig som på forrige cup, men litt mer sivilisert i innkomsten. Hun satte seg litt skjevt.

Stå under marsj - 7,5
Her var jeg veldig tydelig med kommando, dessuten stod hun nok ikke dørgende stille.

Fritt hopp over hinder - 7
Stakkars Carmen - vi har jo ikke fått trent ordentlig på den type hinderhopp som er i klasse 1. Hun gikk lydig fri ved fot, og ”plutselig” stod det jo et hinder i veien for henne. Så hun spratt rett opp i været og tok ansats på hinderet.

----

Dette var en fantastisk trivelig dag - sammen med den flotte gjengen i klubben.

-----------

Carmen og jeg dro av gårde på middag og overnattingsbesøk i hovedstaden. Det var litt spennende å se Carmens reaksjon på vertens nyervervede unge hannkatt. Dyra fikk være litt på hvert sitt rom, med døra der Carmen var åpen, men med kompostgrind. Det gikk helt suverent. Hun var jo rimelig sliten etter dagen, så hun slappa fint av.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar