torsdag 30. september 2010

30.09 Fremmadsending






Det ble ingen sykkeltur i dag, men tur i skogen med kamera og dummmyes. Tema for dagen var nærsøk, stoppsignal og fremmadsending.

Det mest lærerike for Carmen og meg var fremmadsendingen. Jeg brukte en lang grusvei langs jernbanen (gjerde mellom veien og jernbanen). Slapp en ”tapt apport” så hun så det og gikk fot langt av gårde, for så å sende tilbake. Det gikk suverent!

Etter å ha gjort det et par ganger kasta jeg en forstyrrelse inn i skogen før jeg sendte henne på fremmadsendingen. Og da gikk det brått ikke så suverent lenger!! Lillefrøkna hadde liksom helt glemt den tapte apporten, løp tvilende et par meter ut, snudde og spurte hva hun skulle egentlig.

Jeg prøvde først å sette henne igjen og gå noen meter ut og peke, men det funka heller ikke. OK, ingen lettvint løsning, altså. Bare å sette hunden igjen og traske de 50-60 meterne ut, løfte opp dummyen, gå tilbake og sende ut. Da var det bånn pinne ut, fin avlevering. Så sende inn i skogen på markeringen.

Tenkte på det som Håkan på FART - testen sa, at denne hunden lærer fort, og må få ro etter å ha lært noe. Dermed gikk vi fot/pent tilbake til bilen hvor hun fikk fordøye inntrykket.

Hm. Tydeligvis en enkel øvelse vi med fordel kan gjenta. Det gjelder å innprente henne at hun kan stole på det jeg sier. Peker jeg ut så er det noe der!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar