torsdag 23. september 2010

23.09 Lydighetscup dag 2

Tid for lydighetscup igjen; - tida har jo gått så altfor fort siden forrige cupdag. Hadde virkelig følelsen av ikke å ha fått trent nok på momentene.

Som sist starta vi med tannvisning hos Tore. Carmen var riktignok tilgjengelig, men klatra litt på dommeren, så det ble karakteren 9.

Videre var det enkeltdekk hos Tore. Hun var kjapp med å legge seg, men i en slag ”på huk” posisjon. Så jeg gjentok kommandoen. Kommanderte bli og gikk ifra. Og faktisk lå den lille hunden min ganske så bra inntil det var ca 10 sekunder igjen av de 2 minuttene. Da reiste hun seg og tok noen skritt. Mulig dommeren var litt snill, men vi fikk i hvert fall 5 på øvelsen. Og dette gikk altså vesentlig bedre enn sist.

Så var det fri ved fot hos Rune. Carmen snuste litt i oppstarten, men så gikk hun rett og slett kjempefint resten. Holdt øyekontakt med meg hele tiden. Vi fikk 7,5, og altså et halvt poeng bedre enn sist.

Deretter kom dekk fra holdt. Og denne gangen trodde jeg jo vi fikk det til sånn omtrent. Hun la seg i hvert fall, ble liggende og reiste seg først opp da jeg hadde kommet helt tilbake til henne. MEN, jeg hadde hendene i lomma, og dessuten trekkes det veldig for å reise seg for tidlig, tydeligvis, så da ble det 0, sa dommeren. Hm. Jeg kan jo ikke dette her med regler på lydighet. Men, vi lærer stadig. Carmen og jeg…

Til slutt var det innkalling. Carmen satt som en statue og venta på kommando. Så kom hun som et prosjektil, tok et kenguruhopp, snudde seg i lufta og landa på plass. Fremkalte unektelig smilet hos dommeren. Og vi fikk 9 poeng, - måtte få litt for fart og spenst, fikk jeg beskjed om.

Til sammen ble det 91.5/100 i dag - 21 poeng mer enn sist gang. Og denne gangen ble vi bare nest sist i klassen. Det går med andre ord oppover. Og jeg gleder meg allerede til neste gang. Da er det hopp over hinder - så Carmen og jeg har noe å trene på framover.

Ellers er det jo bare å ta hatten av for Kari, som også denne gangen vant Videregående med Ida. Og hun ble nummer to i Avansert med Emma.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar