søndag 12. september 2010

12.09 Andre dag på jaktprøva vår

Avd Oslo og omegn på pallen i AK

En del av de 19 deltagerne fra Østfold



NUCH Cheslabben Duck Dawg

NCH Covenstead Final Point

Justlike Prins Henrik

Soft Rush Acting Irma og Justlike Prins Henrik

Hackihäls Dotcom

Soft Rush Acting Irma
Searover Easy Sjakk


Søndag arrangerte vi alle tre klassene. BK og AK gikk i samme område som vi hadde prøve på lørdag, mens EK gikk på et jorde litt nærmere jakthytta.

Johnny Henriksen dømte BK, Trond Gjøtterud dømte AK og Morten Kielland dømte EK. Vi hadde 18 startende i BK, 14 i AK og 12 i EK.

Opplegget for BK på søndag
Prøvene i BK på søndag var rimelig identisk den på lørdag…

Resultatene fra BK søndag:
Her var det fem førstepremier, og de tre beste, alle Flatter, ble rangert slik:
1) Kvicksans Highway To Heaven, Monica Nilsen (HP)
2) Fonkebakkens Impressive Charlie, Karin Fagerås
3) NVCH Aniara’s Pearl, Ann Kristin Olsen
”Dommerens ekstrapris” gikk til Laila (- igjen!) og Monica Nilsen. Østfolds beste var Monica - igjen!

Opplegget for AK (ført i pennen av deltager Rønnaug Lunaas)
Dommer Trond Gjøtterud hadde laget et fint opplegg! - som ordentlig jakt!! For Gjøtterud er opptatt av at hund og fører skal være et team, og det fikk deltagerne klar beskjed om: Du skal hjelpe hunden din, dere skal jobbe sammen!

Deltagerne gikk i par, og første stopp var et felt hvor begge hundene skulle hente hver sin fugl. Litt videre, og i en bakke ble det skutt og kastet markeringer, to enkle til hver hund, en inne i en treklynge og en ned en skråning hvor det var lett å miste oversikten.

Deretter en walkup på en smal eng med skytter og kaster på hver side, to markeringer til hver; opp i gresset på den ene siden, og over en liten bekk i en kvistete helling på den andre. Nest siste stopp var et lite felt eller nesten nærsøk hvor fugl lå godt gjemt i et anvist område ned en liten skråning, over bekken og såvidt inn i skogkanten. Siste stopp var en dirigering til hver, hvor Østfolds kanskje største kaniner var lagt ut for henting!!

Resultatene fra AK søndag:
Her var det seks førstepremier, og de tre beste, alle Labber, ble rangert slik:
1) Djurbergas Arrow, Vibeke Birkeli
2) Djurbergas Arena, Rønnaug Lunaas
3) Searover Kits Poker, Morten Egeberg
”Dommerens ekstrapris” gikk til Vibeke Øra med Pibiz Dream Fighter (0. premie) og Vibeke B. Østfolds beste var Vibeke Ø.

Opplegget for EK på søndag
Prøva var arrangert som en Walk up med diverse varianter av markeringer og dirigeringer. De 12 startende hundene ble delt i 3 grupper, slik at 4 ekvipasjer av gangen gjennomgikk det samme opplegget. De fire ble igjen delt i 2 grupper, slik at to var under bedømmelse og to gikk passive, for så å bytte plass.

Prøveområdet for EK var helt supert - ute på et stort jorde med en bever-dam like inntil kanten, samt skog på de andre sidene. Jordet hadde litt høydeforskjeller, og noe av vannet fra dammen hadde seget inn og lå som en liten ”innsjø” som delvis delte jordet i to.

Stikkordet denne dagen var lange avstander og førers markeringsevne. Interessant å stå ute i terrenget og observere førere som blåste stopp når hunden var flere 10talls meter unna dummyen. Ikke alltid at den tobente er til hjelp; - det hender vi ødelegger litt også.

Første øvelse var et retningsanvist søk i noe høyt buskas etter en ”klappjakt” inni området. Dommeren ville se at hunden lot seg sende i ønsket retning, for så å søke fritt. Deretter fikk hver ekvipasje en dobbeltmarkering ute på jordet, og så en fremmadsending langs jordekanten på den andre siden. Så var det en lang fremmadsending, som inkluderte å forsere deler av det oppdemma vannet. Og til slutt ble to hunder sendt ut på søk samtidig - en test på å kunne jobbe tett inn på en makkerhund.

Resultatene fra EK søndag:
Her var det to førstepremier, og de tre beste, fordelt på to Flatter og en Lab, ble rangert slik:
1) SEJCH Coatfloats Marimekko, Ingela Karlsson
2) Waternuts Caleigh, Anna-Lena Wendt
3) Conover's Arraks Ida, Kari Hansen (2. Premie)
”Dommerens ekstrapris” gikk til Erik Bostad med NCH Covenstead Final Point og Nina (- igjen!.) Østfolds beste Ek-ekvipasje var Kari denne dagen også.

-----------

Oppsummert en veldig fin helg, masse hyggelige folk, flinke medhjelpere, dommere og prøvedeltagere, bra prøveopplegg, fint terreng og et arrangement som fløt godt. Til og med været var greit, uten det regnværet som Yr hadde varsla om.

--------
Stakkars Carmen hadde en kjedelig helg - bare å ligge i bilburet hele helgen. Riktignok har hun et enormt stort bur og kan strekke seg ut i alle retninger, men hun fikk selvsagt ikke noe aktivisering, siden den tobente var travelt opptatt med å arrangere jaktprøve. Vel, hun skulle jo ta det med ro pga halen sin, så DET fikk vi i hvert fall fulgt opp. Halen var for øvrig bra igjen lørdag morgen.

Jeg fikk med meg et par fasaner og et par ender hjem etter prøva, og Carmen fikk så vidt prøvd seg på et par apporter i hagen.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar