lørdag 4. september 2010

04.09 Dag 1 på Mesterskapshelgen

Svein og Pomba tok det med ro når de hadde anledning...




Vibeke med Jennie


Kari med Ida
Mesterskapet er lagt opp sånn at det begynner med en innledende grunnomgang med 3 poster. For å få gå videre til grunnomgang 2, må man klare seg uten 0 på de tre første postene. Grunnomgangene gjennomføres med dummies. Så plukkes de beste unghunder og voksne hunder ut til å være med i semifinale og videre i finale på søndagen, og da foregår konkurransen med vilt.

Alle øvelsene i helgen var markeringer og dirigeringer; - mest av det første.

Hvordan gjennomførte så den lille prinsessen oppgavene sine?. Vi starta på post 3 hos Morten Kielland. Her gikk det en enkeltmarkering et stykke inn i skogen, og den landa oppi noe kvist. Dette var en ganske grei oppgave for Carmen, og vi fikk 19 poeng.

Verre var post 1; - her var det mange av unghundene som røk ut. Det var faktisk en del kritikk av denne posten, siden hunden satt med sola rett i ansiktet og nok hadde vanskeligheter med å se kastet. Dummien landa på enga like foran skogkanten.

Carmen satt for sikkert hets skyld og så på meg da kastet gikk. Og jeg var ikke rutinert nok til å få henne til å følge med (det hadde jo vært bedre å miste et par poeng for å hjelpe henne til å finne apporten). Å prøve å dirigere henne der ute gikk jo ikke så bra… Så jeg fikk beskjed om å kalle hjem.

På post 2 var det en dirigeringsøvelse, dummyen var lagt ut litt inn på en sti/skogsvei. Jeg stod og så litt på de som var foran oss, og så at samtlige hunder dro inn i buskaset før de kom fram til dummyen, siden de fulgte sporene til utleggeren. Dermed trøkka jeg til med et reelt “GÅ” da jeg sendte henne ut og et nytt “GÅ” da hun var der de andre vek av fra stien. Men, hun løp like herlig inn i buskene. Men, så kom hun ut igjen der dummyen lå og fikk funn. 12 poeng fikk vi, og det var vel fordi hun beviste at hun ikke kunne gå langt nok rett fram.

For Jennie og Carmen var det “takk for i dag” etter den innledende runden, siden de begge fikk 0 på en post. De havna hhv på 51. og 17 plass, altså i hver sin konkurranse (voksen og unghund). Irma, Lea og Ida, derimot, gikk videre til grunnomgang 2.

Carmen fikk faktisk best resultat av de som røk ut i første grunnomgang.

Så kunne jeg altså være tilskuer resten av dagen. Carmen fikk slappe av i bilen og jeg fulgte Kari rundt på hennes poster. Både Kari, Fredrik og Øivind gikk videre til andre grunnomgang.

Ida/Kari og Øivind/Irma havna på hhv 41. og 28. plass med 2 og 1 nuller. Lea/Fredrik klarte seg uten 0 i den andre grunnomgangen og kom på 23. plass. Men ingen av Østfoldingen gikk videre til semifinalen.

Det var én spesiell post i andre grunnomgang hvor hundene fikk 0 hvis fører måtte hjelpe dem mer enn én gang på en dobbeltmarkering på linje. Her var det mange som røk ut, og ikke alle syntes posten var en simulering av en jaktsituasjon, hvor en jo har som mål å få viltet inn fortest mulig.

Etter en lang dag rakk vi litt avslapping på 12-mannsrommet før det var festmiddag med bilder, taler og offentliggjøring av resultater og deltagere i semifinalen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar