lørdag 11. september 2010

11.09 Første dag på jaktprøva vår

NUCH Cheslabben Duck Dawg


Connover´s Arraks Ida



Soft Rush Acting Irma


Meadowlark Dipper


Searover Easy Sjakk


Avdeling Østfold arrangerte denne helgen den største jaktprøven vi har hatt på mange år. Vi hadde dobbeltprøve i BK og EK og enkeltprøve i AK. Interessen og påmeldingen var enorm til prøven; - på det meste hadde vi over 20 reserver. I etterkant kan vi trygt si at arrangementet ble en suksess.

Jaktkomiteen hadde fått med mange gode hjelpere, og mye tid var lagt ned i forberedelse. Noen av komitémedlemmene hadde engasjert alt som var av nær familie som medhjelpere - bra jobba!

For oss som arrangerte begynte prøva lørdag morgen klokka 06, for deltagerne var det oppmøte kl 08. Spesielt hyggelig var det at så mange av avdelingens egne medlemmer stilte på prøva. Av 74 starter i helgen, var 32 fra vår egen avdeling. 11 stk fra avdelingen ble premiert, 5 stk med førstepremie. Nemlig Ann Kristin, Mette K, Kari og to ganger Monica. Ja, Monica fikk til og med en HP! Dessuten var det 13 fra avdelingen fra som debuterte i klassen; 10 i BK, 2 i AK og 1 i EK

---------------------

Lørdag arrangerte vi BK og EK i samme område - omtrent 5 km fra jakthytta. Etter kunngjøring av startrekkefølge var det ut i terrenget, hvor dommere og medhjelpere var klare. Morten Kielland dømte BK og Johnny Henriksen dømte EK. Vi hadde 17 startende i BK og 12 i EK.

Jeg hadde fått jobb som medhjelper, nærmere bestemt skriver i EK, og ”hang på” dommer Johnny hele dagen.

Opplegget for BK på lørdag (ført i pennen av deltager Monica Nilsen)
Ekvipasjen ble møtt av dommer og skytter, og skulle følge skytter gjennom skogen og følge hans anvisninger og hente "viltet" han skjøt. Den første oppgaven var en markering til venstre i skogsterreng, ca 25 meter.

Etter at den var hentet forsatte det innover i skogen, og det kom en markering til høyre, som var over et bredt dike, og ut på enga. Denne markeringen var også på ca 25 meter, men hundene mistet lett fokus når de måtte over diket først. Når denne markeringen var hentet, fulgte en skytten til vannet og fikk en vannmarkering på åpent vann, men litt mot sivkanten.

Så fulgte en markering i skogen igjen, i et område som var overgang skog/eng/siv, åpent og fint. Denne var nok også på ca 25 meter. Så var det tilbake til vannet, og nok en vannmarkering skulle hentes, og når den var avlevert gikk en tilbake til det forrige markeringspunktet, hvor det i mellomtiden var blitt lagt ut en dummy, som skulle dirigeres på.

Etter dirigeringen kom en ny vannmarkering. Til slutt feltsøk i skogsterreng, og feltet var vel ca 30 m dypt og 40 m bredt, og dersom hundene jobbet med nesen på, fikk man god hjelp av vinden.

Resultatene fra BK på lørdag:
Her var det tre førstepremier fordelt på to Flatter og en Lab, som ble rangert slik:
1) Flatterhaft Simply the Best, Frida Lagerberg
2) Kvicksans Highway To Heaven, Monica Nilsen
3) Kullaholms Mio, Mette Krogh
Det ble også delt ut ”Dommerens ekstrapris” til Laila Johannessen med LP 1.LP 2. Ravneberget`s Idun og til Frida. Østfolds beste var Monica.

Opplegget for EK på lørdag
Prøva var arrangert som 2 ”runder”. Først fem poster på land, så én post på vann.

Første post var en fremmadsending mot bunnen av en liten dal. Raskeste vei ned var for hunden å hoppe over 2 sauegjerder. Kun 3 av de 12 hundene hoppa gjerdet. De andre måtte dirigeres rundt. Neste post var en dobbelmarkering langt ute på jordet. Mange av førerne måtte styre hunden en del for å få disse inn. Tredje post var en markering på andre siden av en bekk. Nedslaget var vanskelig å se fra der ekvipasjen stod plassert. Fjerde post var et definert søk, ganske langt ut i den tidligere omtalte dalen. Og femte post var en dobbeltmarkering på linje på andre siden av veien og noe buskas ut på neste jorde.

Når alle hundene hadde vært gjennom dette gjennomførtes runde 2 på vann. Det var lagt ut et felt på andre siden av vannet, og hundene skulle dirigeres fra et stykke inn på land, og over vann. Det var forholdsvis mange som strevde med å få hunden til å gå ut i og over vann. Mange av hundene foretrakk å søke i sivet istedenfor å legge på svøm.

Resultatene fra EK på lørdag:
Her var det fem førstepremier, og de tre beste, fordelt på to Flatter og en Lab, ble rangert slik:
1) Meadowlark Dipper, Anna-Lena Wendt (HP)
2) Waternuts Caleigh, Anna-Lena Wendt
3) Waternuts Man Of The Moment, Heidi Kvan
”Dommerens ekstrapris” gikk til Kari Hansen med Connover´s Arraks Ida (førstepremie) og Nina Egeberg med NUCH Cheslabben Duck Dawg. Østfolds beste var Kari.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar