mandag 6. september 2010

06.09 Birgittas firkant

Endelig har bonden ved siden av treska jordet! Så i dag var det debut for Carmen og jeg med gjerdestolper og fremmadsendingsøvelser.

Eh… Alt gikk kanskje ikke helt som planlagt. Den lille prinsessen tråkka til med noen hittil ukjente pøbelstreker. Lurer på om det var det store åpen jordet og en litt spesiell dummy som trigga henne eller om hun er i ferd med å nærme seg løpetid… I alle fall spant hun rundt i store sirkler med dummy i munnen og hadde helt glemt hva innkalling var.

Noe lignende har jo skjedd en sjelden gang før. Og nå som da, så smiler jeg litt inni meg, men røper selvsagt ikke det for Carmen. Altså, jeg blir på ingen måte sint på ordentlig.

Jeg fikk jo hanka henne inn etter hvert, og vi fikk gjort den planlagte øvelsen - nemlig firkanten etter idé fra Birgitta Staflund. Jeg satte altså fire gjerdestolper i en firkant på jordet og Carmen fikk være med meg og gå rundt, der jeg la ut en dummy ved hver stolpe. Så sendte jeg henne fra stolpe til stolpe. Virka som det funka greit for henne, hun løp rakt fram.

Neste skritt kan være å øke avstanden, evt. Legge ut ved stolpene uten at hun ser det. Og etter hvert er planen og gå inn i firkanten og sende henne ut til hjørnene uten at det er tråkka spor dit.

På slutten trente jeg også stoppsignal. Men, ser at jeg mp innskjerpe sitt og bli og vent på ny kommando etter stoppen.

Alt i alt en veldig fin treningsøkt. Og luksus å bare gå rett borti nabolaget, slippe å kjøre bil langt av gårde….



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar