søndag 26. september 2010

26.09 Fridag

Denne helgen kjennes som en frihelg. Og dagen i dag som en fridag. Fant ut at jeg rett og slett ikke har bodd hjemme de tre siste helgene - har jo vært på tur til Evjemoen, Rakkestad og Sverige.

Ganske deilig, faktisk, med litt mindre hektisk program. Kunne bruke litt tid på husarbeid og annet i heimen.

Men, ikke for det, klart det er mye som skjer likevel. For Carmen starta det med en mil ved siden av sykkelen i dag - noe hun ser ut som hun setter stor pris på. Hjem og fyrte i ovnen (for første gang denne sesongen). Deilig å se på en sliten og fornøyd hund strekke seg ut og sove godt foran peisen. Det var tydelig at hun oppsøkte peisvarmen - hun la seg rett foran ovnen, noe hun ikke har gjort siden jeg fyrte sist.

Den tobente kunne ikke bare slappe av, siden vinterens vedforsyning ankom i dag. Noe som selvsagt betydde x antall timer for å stable den på plass. Heldigvis er det godt med vedboder her på ranchen, så det går an å få plass til et stort lass med ved.

Carmen våknet fra dvalen når jeg kom så langt at jeg begynte med å få på plass ved i den siste boden; - ved terrassen. Da måtte jeg nemlig inn i inngjerdingen hennes. Dette syntes frøkna var særdeles spennende og hun kom seg ut og meldte seg straks til innsats. Det var jo åpenbart for henne at disse store treapportene skulle apporteres. Som tenkt, så gjort - Carmen bar med seg digre kubber tvers over tomta og underholdt seg selv en god stund.

På kvelden tok vi en tur i skogen for å trene med vilt. Har en tanke om å gjøre dette med veldig jevne mellomrom, faktisk vinteren igjennom, for å forberede oss på AK.

I skogen traff vi på den kastrerte hannpuddelen fra nabolaget, som Carmen kjenner godt fra før. De tok fikk rase litt rundt i terrenget mens vi tobente stod stille.

Dermed var det tid for et lite feltsøk med kanin og fasan. Den lille hunden min var superspontan i opptaket. På vei hjem med kaninen mista hun den, og hadde litt treghet i å ta den opp på nytt. Skjønner henne godt, for denne godt mørna kaninen var jo ganske uhåndterlig. Den var jo vanskelig allerede i går. Kaninen skal nok få en runde i fryseren og være litt mer halvtint neste gang vi trener med den.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar