søndag 6. desember 2009

6.12 Besøk


I går kveld fikk Carmen og jeg besøk - overnattingsgjest. Og Carmen var rett og slett en liten engel. Utrolig rolig - hun lå for det aller meste i en krøll i biabedden sin. Innimellom var hun oppe og gikk og fikk litt kos og oppmerksomhet, så la hun seg igjen. Ikke noe mas, ikke noe lyd, ingen tigging av mat. Ikke noe stress.

Tror hun syntes det var helt topp at menneskene satt rolig uten å løpe rundt og ordne 1000 ting (som jeg typisk gjør når jeg ikke har besøk). Hun fikk visst den store roen over seg og slappa virkelig totalt av.

Stor kontrast til Betty, men Betty, stakkar, fikk jo aldri oppleve at noen kom på besøk de første 6,5 månedene hun bodde hos meg. Så hun var ikke vant til besøk fra hun var liten. For Carmen er det jo helt naturlig at det kommer folk på besøk.

Alle som har vært her har kommentert hvor rolig og stille hun er - som en voksen hund.

Gjesten ble kjørt til bussen og Carmen og jeg tok en tur i turløypa ved UMB - lysløype uten lys. Men, vi hadde jo litt rester av dagslys igjen, så det gikk fint. På turen møtte vi faktisk to hester med ryttere; - hestene hadde noen enorme refleksdekken på seg, og syntes godt.

Carmen passerte de så fint som bare det. Viste nysgjerrighet, men ikke noe overdrevent, og fantes ikke redd. Kjempebra - akkurat sånn jeg vil ha det.

Større utfordringer er det å møte andre hunder. Jeg er fortsatt redd for å være for streng med henne, vil jo ikke hun skal få følelsen av at andre hunder er farlige. Men, det hadde vært fint om de ikke var fullt så interessante.

På kvelden fikk vi nye gjester - et par sporkompiser fra Oslo. Carmen har truffet dem en gang tidligere.

Også denne gangen var Carmen kjempeflink og rolig. Ikke noe bråk da de kom inn i leiligheten. Hun ville faktisk gjerne hilse på dem med det samme, uansett om de satte seg ned på huk.

Hun er nok litt vel opptatt av å slikke folk i ansiktet. Der har jeg ikke vært streng med henne, ser jeg. Men, det er jo mye av personligheten hennes - det med å gjøre seg liten og smiske litt. Klart jeg kunne jo vært flinkere til å snu bort ansiktet når hun prøver å slikke.

Ja, det er mye å tenke på for å få den perfekte hund - som ikke sjenerer noen - og som skal bli en reser av en jakthund. Men, jeg ser jo at veldig mye går fantastisk bra - at jeg har fått en hund som er så til de grader enkel og grei.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar