søndag 13. desember 2009

13.12 Barn 2



Carmen sjekker ut hagegjerdet. Carmen på Alby



Carmen fyller 8 måneder i dag - snart slutt på valpetida.

I dag trodde Carmen at hun var alene hjemme på formiddagen. Eller i alle fall tror jeg at hun trodde det. Etter morgentur og frokost, stengte jeg henne inne i inngjerdingen sin på kontoret; - altså der hun er om natta. Hun har i tillegg til buret sitt noen kvadratmeter gulv å bevege seg på - og har også biabedden sin der inne. Bokhyller, skrivebord, ledninger osv. gjerda inne av kompostgrinder.

Så lata jeg som jeg gikk ut, og lista meg inn på soverommet. Dermed begynte det spennende - hva ville hun gjøre?

Og, ikke minst; - hvordan ville webkameraet funke? Ja, jeg har nemlig installert webkamera her. Ikke spør om det var lett…! Heldigvis har jeg en dataekspert til bror, som kunne hjelpe meg litt. Tanken er altså å kunne gå fra henne hjemme mens jeg er på jobb, og samtidig ha muligheten til å overvåke.

Webkameraet fungerte aldeles utmerket. Det var fint lite lyd på Carmen også. Noen få lave pip før hun la seg til å sove. Hun er jo vant med å være innesperra på dette rommet hver eneste natt. Og hun har vært vant med, fra hun var 2 måneder, å være alene i bilen. Så situasjonen er jo ikke helt ny. Kanskje dette er verst for meg…?

Midt på dagen dro vi av gårde for å gå tur på Jeløya. Dette var nemlig dagen da væromslaget kom. Fra mildt, fuktig og tåkete til dagens kuldegrader og klarvær. Da var det bare å lade batteriet til kameraet og komme seg ut. FOR et vær - det gjorde godt med litt sol igjen!

Carmen fikk rase litt rundt på et jorde, og fikk også undersøke strandkanten og saltvannet før vi gikk en liten runde. Hun var flink til å holde seg i nærheten av meg da vi var nede ved sjøen, selv om det gikk forbi diverse hunder oppe på stien.

På kvelden var vi av gårde i pinnekjøttlag med både voksne og barn til stede. Jeg var litt spent på forhånd, men det var tydeligvis helt uproblematisk for Carmen. Det minste barnet var nemlig 9 år, og tydeligvis ikke så skummel som de mindre barna er. Carmen koste seg med alle som ville klappe og kose med henne. Og hun var faktisk veldig flink til ikke å ta noen av tingene som lå tilgjengelig. Det eneste hun henta i løpet av hele kvelden var en liten flis fra veden.

Hun lå for øvrig bundet til bordbenet mens vi spiste og litt etterpå. Fin ro-trening!? Hun klarte det i alle fall helt utmerket og så veldig avslappa ut.

Ja, det var helt klart ståkarakter til Carmen. Både å ha besøk og være med bort på besøk klarer hun suverent.

Men, det er nok de små barna, type under skolealder hun virkelig skulle ha fått trent på….








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar