lørdag 27. juni 2009

27.06.09 Første møte med skudd






Jeg hadde funnet ut på nettsiden til den lokale jegerforeningen at de hadde sin siste skyteøvelse før sommeren i dag - med hagle og rifle. Så, jeg dro av gårde etter å ha lest kart og veibeskrivelse. Jeg fikk nok noen undrende blikk da jeg kom kjørende langs skogsveien og parkerte - folk kjente meg jo ikke og lurte nok på hva jeg skulle. På vei inn i skogen begynte jeg for øvrig å lure på om jeg hadde gjort noe dumt, for det dundret jo ganske voldsomt av skuddene. Fra Carmen hørte jeg ingenting. Vel framme parkerte jeg bilen, og åpnet dørene. Igjen kom det en serie med kraftige skudd. Og den lille hunden min - hun viste ingen reaksjon i det hele tatt! Jeg tok henne med ut i skogen og vi gikk en liten runde. Fortsatt ingen reaksjon på skudd. Hvordan det er mulig? Jeg tror det har sammenheng med at Carmen har vokst opp på et kjøkken. Hun har vel hørt ”skudd” hele sitt liv. En kasserolle som har gått i gulvet, slamring med skapdører, lyden av oppvask osv. Tusen takk, Anita og Jørgen - for at dere har levert en så lydsterk valp!

Senere på dagen dro vi på besøk til Mona, som nettopp har flytta til Ås. Hun slapp løs Junior (5 år gammel hann labrador) og de to hundene fikk gå rundt på verandaen som de ville. Carmen syntes først at Junior var veldig stor og skummel. Men, ganske fort inviterte hun til lek og kontakt.

Dagen fortsatte med begivenheter for Carmen. Vi dro nemlig på sommerfest i Fredrikstad. 8 barn under skolealder, masse voksne, og 3 andre hunder! Jeg hadde tatt med kompost grindene til Carmen, og satte opp en innhegning for henne på gresset. Så fikk hun være helt trygg for barn og andre hunder, samtidig som hun fikk lukta på dem gjennom gjerdet. Og innimellom var et barn som gjerne ville hilse nærmere og da fikk barnet være inni bingen sammen med Carmen. Vi overnatta sammen med noen av gjestene. På morgenen gikk Carmen litt løs rundt i huset sammen med et par av barna. Det gikk kjempefint! Carmen har i løpet av sine to første uker hos meg truffet barn 4 ganger, så dette har vi jo fått trent på.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar