mandag 15. juni 2009

15.06.09 Carmen er 9 uker













Hun sov litt i balja og litt på madrassen min i natt også. Holdt veldig fred på madrassen og sov sammenhengende i 4 timer. Hun var litt i bøllehumør på morgenen og viste at hun var valp. Ville herje og bite litt. Men, hun forstår godt når sjefen sier fra at nå må du holde fred.

Første kloklipp i dag. Hun var veldig trøtt da jeg starta, men våkna fort. Satte vel ikke spesielt stor pris på det, hovedsakelig fordi jeg holdt henne fast, tror jeg. Kan jo ikke risikere noe sprell så jeg klipper galt. Det gikk fint med neglene. Jeg gav ingen godbit eller ”trøst”, men rosa når hun lå rolig.

Ellers hadde hun noen skikkelig hopp og sprett runder, både ute og inne. Men, det er jo i all uskyldighet. Ikke mye trass i den lille kroppen.

Noe som overrasker meg er hvor lite hun er interessert i å gnage på/ødelegge ting. Hun har ikke rørt et eneste møbel, selv om det er mange fristende borden og stolben å ta av. Ikke går hun løs på tekstiler heller. Tepper og dyner i bur og balje får være helt i fred for de skarpe valpetennene. Det hun derimot kan finne på å tygge på er småstein som hun finner ute.

Det ble mer miljøtrening og sosialisering i dag. Vi dro til Halden og kjøpte Baby cal med lyd og video. Tenker å bruke den når hun ligger i bilen, både her på hytta og etter hvert når jeg kommer tilbake til jobben. Veldig kjekt å kunne følge med på henne fra avstand, uten å måtte gå helt bort til bilen. Er spent på hvordan den funker, sørlig på jobben der det er litt avstand fra kontoret mitt til parkeringsplassen.

Jeg tok med Carmen inn i butikken og handla. Hun syntes nok alle de butikk ansatte var litt skumle, men satt fint på armen min og fulgte med.

Tilbake på hytta fikk vi besøk av broren min med familie. Carmen syntes den lille gutten på 8 måneder var den skumleste av dem. Hun luktet så vidt på tærne hans der han satt i mors fang. Lille Theo fulgte spent med på Carmens tumling rundt på plenen med lekene sine. De voksne ble hun ganske fort fortrolig ovenfor. Det gikk faktisk mye greiere enn med faren min her om dagen. Antagelig både fordi broren min nærma seg litt mer forsiktig og også fordi hun har fått litt mengdetrening på nye mennesker og settinger de siste dagene.

Ellers tissa hun inne for første gang i dag (regner ikke med det som skjedde da hun fikk blærekatarr). Tror rett og slett hun syntes det var litt skummelt å gå ut i hagen der de fremmede menneskene satt. Så hun lå ikke bare i balja si og sov, sånn som jeg trodde, men hadde også tatt seg en tur ut på gulvet og tissa. Og senere på kvelden gjentok hun det på samme sted. Vaner er rare greier. Men, nå er jeg oppmerksom på det, og passer ekstra nøye på når hun er i nærheten av området.

Hun lå for øvrig mye i balja si og sov mens vi hadde besøk. For en gullunge!







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar