onsdag 17. juni 2009

17.06.09 Vokst ut av "kanin" buret?








Ny soverekord i natt - 01 til 06.30! I tillegg var hun ganske fredelig også, sånn at jeg fikk sove godt.

Mer miljøtrening i dag, siden jeg måtte med bilen på verksted. Carmen var med inn på kundemottaket sammen med meg de ca 2 timene vi måtte mente mens reparasjonen pågikk. Mye av tiden sov hun. Så var vi ute på tissepause på plenen noen ganger. Og hun hadde også en runde rundt på gulvet og lekte med pappkrus. Alle mennesker synes jo en sånn liten valp er så søt, så det var bare positive tilbakemeldinger fra de som jobba der. Så fikk jo også Carmen oppleve å treffe flere fremmede mennesker.

Jeg er imponert over hvor lydhør hun er. Hun skjønner selvsagt ikke mange ord, men hun skjønner tonefall og kroppsholdning. Og hun venter så pent på lov før hu tar en godbit jeg legger på bakken foran henne.

Jeg har så vidt latt henne få søke etter tørrforkuler på gresset. Andre gangen vi prøvde hadde hun skjønt den morsomme leken. Så nå setter hun raskt i gang med å søke når hun ser at jeg slenger ut tørrfor på gresset.

Ellers leker jeg med henne mange ganger om dagen. Prøver å få til at jeg begynner og jeg avslutter leken. Og prøver meg fram med hva som passer til henne. Syntes hun ble veldig vill av et par tøyleker hun hadde, så de har jeg fjerna. Nå holder vi oss til gummileker, som ikke er fullt så fristende å ”drepe”. En sjelden gang har jeg kastet noen leker bortover. Da løper hun ut og plukker opp og kommer til meg. Helt naturlig, liksom. Herlig!

Men mest driver vi med ro-trening. At hun ligger på ryggen i fanget mitt og slapper av, og slipper ned på gulvet når hun er helt avslappa. At hun sitter pent foran meg for å få godbit, ingen ting skjer hvis hun hopper og danser. At hun sitter rolig oppi balja si, og får godbit og ”fri” etter en stund. At hun sitter og venter på at jeg skal åpne bilburet før hun får komme ut.
Apropos bil, så prøvde vi noe nytt i idag- at hun var i det store buret bak mens jeg kjørte. Jeg synes nemlig hun har sutra litt i ”kanin”-buret i passasjersetet de siste to dagene, og tenkte at hun kanskje synes det er for trangt å ligge i.

Hun var i hvert fall svært stille bak der og det virka som det var helt greit å ligge i det buret. Da jeg kom tilbake til hytta sov hun, sånn at jeg bare lot henne ligge der en stund.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar