torsdag 25. juni 2009

25.06.09 Carmen har svømt!

















Selv om Carmen er vokst opp med katt, er det jo noe annet å hilse på en fremmed katt! Var innom noen i dag som har 3 katter. En av dem var ute og gikk i hagen da vi kom, og Carmen fikk komme ut og hilse på. Det gikk kjempefint. Begge dyra var nysgjerrig på hverandre og kommuniserte fint. Da katten freste litt, var Carmen rask med å reagere ved å trekke seg litt tilbake. Men, hun ble verken redd eller opphissa. Hun oppførte seg helt eksemplarisk (gjør hun noen gang noe annet, egentlig?)

Carmen har tatt sine første svømmetak i dag! Vi dro nemlig til et ferskvann i Enebakk etter jobben. Det er jo så fryktelig varmt for tiden. Med både Selma og Betty var erfaringen min at de ikke ville i vann første sommeren. Hvis de ble satt uti kunne de jo svømme, det var ikke det. Men de gikk ikke frivillig i. Carmen, derimot, er jo som dere sikkert har skjønt, perfekt. Hun gråt litt på bredden da jeg vassa uti til knærne. Men, så la hun resolutt på svøm mot meg, og da gikk jeg på land igjen. Dette gjentok vi et par-tre ganger. Hun lekte også masse ved bredden av vannet, og henta opp noen av de pinnene jeg hadde lagt i vannkanten. Jeg synes det var et kjempefint første møte med vann!

Etterpå var det tid for dagens sosialisering. Dere har sikkert alt skjønt av bildene hva temaet var - kuer. Det er jo en hel haug av dem på beite like ved UMB (universitetet for mat og biovitenskap). Carmen har dermed hilst både på hest, forskjellige slags fugler, ku, katt og andre hunder i det siste.

Også har jeg jo helt glemt at hun fikk en bitteliten introduksjon til å gå spor i går. Jeg har altså kjøpt en nusselig sporsele til henne. Den er rød og ser vel mer ut som en singlett enn en sele. Uansett kommer den jo ganske raskt til å bli for liten. Sporet var rett og slett for-kuler som jeg la i mine fotspor et stykke bortover plenen i nærheten av blokka (et sted det sjelden går folk). Så tok jeg på henne selen og line og viste henne sporstart. Hun skjønte nok ikke helt poenget, men fant jo en del tørrfor!

Når det gjelder nærsøk (det høres kanskje voldsomt ut, men det er bare at jeg strør tørrfor utover gresset) har hun skjønt sammenhengen bedre. Hun er raskt med på notene når hun oppfatter at jeg skal strø tørrfor på bakken.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar