torsdag 2. oktober 2014

30.09 Først Petra så Carmen på trening










Nok en tidlig start på trening, for å rekke noe fornuftig. Vi begynte med de ferskeste hundene. Tanken var å repetere noe fra gårsdagen. Legge ut områder som de var med og så. Deretter gå fot, med skudd og kast ut på jordet, vekk fra dirigeringsområdene. For så å sende i motsatt retning, mot dirrigeringen.

Nå viste det seg at øvelsen ikke ble fullt så vellykka som i går, rett og slett fordi terrenget var litt annerledes. Vi hadde ingen øyer og heller ikke i noe særlig grad tydelige referansepunkter i terrenget. Dermed la vi bare ut på tre steder i jordekanten, - og dette var åpenbart litt for vanskelig for ungdommene å huske.

For Petras del var det åpenbart forskjell på apportering av pelsdummy og kanvasdummy. Tanken med pels var en ekstra fin belønning for å se bort fra forstyrrelsen å gå dit en peker. Men, jeg skal nok holde meg til gårsdagens konklusjon, og satse på kanvas framover….

Vel, det ble mye jaktlydighet, altså. Synes Petra klarte seg ganske så bra i fotgåingen.

Petra fikk ligge i bilen og jeg tok fram Carmen til neste runde. Med de voksne la vi ut områder på to steder, på hver sin side av et lite jorde. Så ble det kasta dobbeltmarkering på linje i midten. Og vi tre som stod på linje sendte den ene hunden på dirigering og den andre på markering.

Carmen fikk litt styre-trening, siden det hendte de to makkerhundene ikke klarte sine markeringer.

Til slutt fikk de gå et stort felt i hogstfelt. En skikkelig dårlig øvelse for Carmen, - hun fant vel en dummy, men ellers var det mye springing rundt. Ikke bra!

Wilma, derimot, imponerte med å komme hjem med den ene dummyen etter den andre.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar