onsdag 19. juni 2013

18.06 Jaktcup feltsøk, avdeling Oslo





Det ble en liten tur innom UMB med Petra i dag også. Siden jeg oppdaga en hel ”åker” av vakre smørblomster på valpekurset i går, var planen å ta bilder. Stor var min skuffelse da en fyr var i ferd med å klippe gress og dermed alt som var av blomster. Vi rakk så vidt å komme oss ut på gresset og få tatt bilder i det ene hjørnet av plenen før det fine gulet teppet var borte.

Så var det altså trening med Petra. Jeg har så vidt begynt å ta i bruk det vi lærte i helgen - med matskålstrening. Til Petra bruker jeg det til dirigering, nærsøk og stopp. - I DEN rekkefølgen hvis jeg binder sammen momenter.

La altså igjen skåla i noe buskas mens hun fikk sitt og bli. Slapp ned en godbit, og sendte henne når hun var helt rolig. Petra er faktisk veldig flink til å sitte rolig og konsentrert og vente på utsignalet.

Så skynda jeg meg bort til henne, avventa at hun hadde spist opp godbitene og blåste stopp. Belønning og fri.

Klarte også å finne et par steder med et passende ”belte” med buskas som jeg kunne sende henne gjennom.

På kvelden gikk turen til jaktcup i avdeling Oslo. Dagens tema var feltsøk, og det var kult lagt opp. Vi stod ute på gresset og skulle sende hunden mot buskaset som er ned mot vannet. Dermed så vi hunden kun til den kom til buskaset. Så var den altså helt borte, og det var bare å håper at den kom tilbake med dummy. Vi fikk 5 minutter på oss.

Carmen var borte veldig lenge, syntes jeg. Hørte det knaka og braka og skjønte at hun var i riktig område. Og til slutt kom hun med en dummy. Så henta hun tre til i rask rekkefølge. Fire til sammen, altså - og 9 poeng ble det. Vinneren fikk inn fem dummyer og fikk 13 poeng.

Som vanlig veldig hyggelig å være der, - trivelige folk, servering av vafler og kaffe. Og jammen fikk Petra leke med en Lagotto-valp også.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar