torsdag 13. juni 2013

12.06 Kjappere på sykkeltur




Etter jobb ble det en liten tur med Petra langs jernbanen før det var tid for sykkeltur med Carmen.

Jeg hadde på forhånd lurt veldig på dette med sykkeltur med Carmen. Instruksjonen fra kiropraktoren var jo ingen sele eller halsbånd. Og det å sykle med Carmen løs er ingen god idé. Jeg har ikke sånn kontroll på henne at det går bra om vi møter noen langs løypa. Dessuten ville hun da neppe trave, men heller kombinere snusing, tissing og gress-spising med å komme galopperende i full fart.

Jeg ønsket jo ikke minst å finne ut om hun var blitt noe bedre etter kiropraktor-behandlingen. Dermed tok jeg sjansen på å ha henne i sele, men gjorde alt jeg kunne for at springer-lina skulle være slakk, sånn at Carmen ikke fikk noe press av selen.

Carmen er merkbart bedre. Hun var oppi 18 km/t i dag på det raskeste travet. Fortsatt er hun ikke helt der hvor hun var på topp i fjor høst. Men nå skal vi jo tilbake på oppfølgende behandling til uka, så da håper jeg det blir løst opp i det resterende.

Jeg holder for øvrig på med massasje av begge hundene flere ganger om dagen for tida. Synes muskelknutene til Carmen har blitt merkbart mindre.

På kvelden hadde Petra og jeg avtale med Taiga og Eva. Vi gikk rett og slett tur i skogen - i det som om vinteren er skiløype. Ja, det er bare å konstatere at lille Petra er veldig uredd i skogen og tar lengre runder vekk fra meg enn noen av de andre retrieverne mine har gjort på tilsvarende alder.

Den selvstendige atferden til Petra ble nok også forstørret av å ha Taiga i nærheten.

Begge to valpene kom som ei kule uansett hvem av oss som ropte og hvilket navn vi brukte. Så da fikk de bare godbiter uansett. Men, en må vel få til det på sikt, slik at de returnerer til riktig eier…

Dessuten skulle de søte små selvsagt ned i alle gjørmehull de fant underveis.

Etter valpetreffet trente jeg på samme sted med Carmen. La ut et område. Kasta noen i et område, gikk tilbake. Kasta forstyrrende kast til siden. Så fikk hun hente dirigeringen først, og markeringen etterpå. Så ble det noen dobbeltmarkeringer til slutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar