lørdag 24. november 2012

24.11 Tåke












 
Ja, i dag var det altså meldt SOL, men så feil kan Yr ta. Dvs, sol var det vel - men tåka skygga for sola. Så, dermed ble det ikke den planlagte heftige treningen med launcher, men istedenfor det meste utsending til områder.


Jeg var så heldig at jeg fikk litt ekstra hjelp til å legge opp treningen. Dessuten fikk vi låne et supert jorde av en kollega.

Vi begynte med en enkel utsending til et ukjent område, hvor hundene skulle passere et annet område. Dette klarte de fleste bra, antalige fordi vinden var riktig, slik at de ikke fikk ferten av området de skulle passere.

Vi fortsatte med å sende mot en ”øy”, noe også alle sammen klarte bra.

Dermed var turen kommet til å sende gjennom et belte med vegetasjon og til det området de først hadde passert. Her ble det litt vanskeligere for hundene, og ikke så vi noe særlig heller pga tåka.

Jeg var veldig fornøyd med at Carmen enkelt forserte vegetasjonen og raskt fant dummyen.

Veldig gøy med flinke hunder, altså. Vi gjennomførte jo disse tre første oppgavene enkelt og kjapt!


Så fikk hundene prøvd seg på markeringer over det nevnte vegetasjonsbeltet. Dette skulle de gjør fra en ganske så skrå vinkel. Og her var det mange som fikk litt større utfordringer, - det er jo en tendens til at de gjerne søker nettopp I et sånt vegetasjonsbelte og ikke kommer seg ut på jordet på andre siden.

Carmen brukte også litt tid inni vegetasjonen, men hun skjønte forholdsvis fort at hun måtte over på det andre jordet.

Den morsomste oppgaveløsningen her stod en Golden for - den hoppet konsekvent opp på halmballene - snakk om å ta eierens fremmadsending ”bokstavelig” - løp rett fram!

Vi la ut områder på nytt, og hadde en som skjøt med startpistol og kasta i skogkanten. Så fikk hundene prøvd seg med at flere var i arbeid samtidig - tre områder i tillegg til markeringen.

Så avslutta vi med å stå på linje og skyte med launcher ut på jordet. Det var vanskelig både for hundene og for oss å bedømme dybden.

Carmen var i storform i dag. I tillegg til å løse oppgavene bra var hun sansa, men også veldig glad. Hun stortrives med å være på trening med andre. Herlig å se!

 
 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar