søndag 13. mai 2018

13.05 Ro ved sekken












Tora er en trygg frøken. Likevel har jeg et veldig bevisst forhold til dette med miljøtrening og vil at hun skal få oppleve alle de tingene hun trenger å takle som voksen.

Det absolutt aller meste er hun helt bekymringsløs til. Gressklipper, støvsuger eller hårføner - kun mild nysgjerrighet. Er spesielt imponert over reaksjonen på støvsuger. Ingen tendens til å ville angripe, flykte eller varsle. Hun bare sitter og observerer eller går og legger seg til å sove i senga si.

Det virker heller ikke som hun bryr seg om biler, trailere eller tog. Den eneste lyden som gjør henne litt bekymra er når hunder bjeffer. Og det er jo helt naturlig.

Diverse terreng og underlag går veldig bra, men vi skal fortsette med å oppsøke rare trapper og bekker å krysse.

I dag starta vi sånn ordentlig på ro ved sekken trening. Jeg har jo vært i skogen mange ganger med Tora, men i dag var agendaen kun å sitte stille og vente på at hun sovna. Så, etter at hun hadde tissa og jeg kunne forlange at hun lå i ro, fant vi oss et sted med mykt underlag. Jeg spredte det medbragte teppet utover og satte med med Tora litt i fanget og etterhvert på teppet ved siden av meg.

Det tok litt tid, men etterhvert sovna hun. Jeg hadde veldig bra erfaring med denne type trening med Petra. Hun ble jo etterhvert «dronningen» av ro ved sekken. Håpet er å få til noe lignende med Tora. Vil helst få til en sånn treningsøkt daglig framover.

Til slutt idag - et bilde av min blomstrende sakura.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar