lørdag 12. mai 2018

11.05 Endelig helg!













Jeg trives med å ha valp, men jeg skal innrømme at det er slitsomt. Helt som forventa - når en er alene om å oppdra en valp må en følge med hele tida. I starten må dagen legges opp etter valpen. Hvor lenge har den sovet, har den egentlig tissa den siste timen osv.

I alle fall blir det godt med et par dager fri. Søvnen er jo også litt redusert for tiden, siden jeg sover på madrass på gulvet. Har synes at det er for langt ned fra senga mi i tilfelle Tora skulle falle ut. Men, nå tror jeg jammen jeg skal gjerde inn senga og sette biabedder på siden der det ikke er gjerde, og flytte tilbake på soverommet.

Som jeg vel har nevnt tidligere har Tora helt klart destruktive tendenser. Derfor har jeg vært nøye med å gjerde inn både inne og ute, gjøre en innsats for å unngå at hun ødelegger. Ikke bare fordi det er dumt å få ødelagt tingene sine, eller potensielt farlig for valpen. Men, også fordi det er veldig dumt å gi valpen dårlige vaner, feil bilder i hodet.

Det er nok av tilfelle uansett, med en såpass intens og kreativ valp, hvor det er nødvendig å gripe inn med et «nei». Dermed tenker jeg at jeg skjærer ned på antall potensielle forbud ved rett og slett å forhindre tilgang.

Hva trener jeg på bortsett fra hverdagens gode oppførset? Vel, jeg trener på et forstadiet til fot ved å belønne henne med godis når hun har hodet ved min venstre legg når vi er ute og går. Ingen krav, ingen kommando, bare godbit.

Jeg trener forstadiet til sitt og bli ved å belønne at hun sitter helt stille, med alle bena i bakken. Ingen kommando, men prøver å formidle med kroppsspråk ved å stille meg foran henne. Skryter masse av henne og gir godis.

Og selvsagt innkalling. Har brukt både fløyte, «Tora kom» og også begynt med å trene «kriseinnkalling» med «hit».


Så har jeg begynt med rutiner rundt det å gå ut og inn av dører og ut av bilburet. Det er alltid Carmen som får lov å gå først. Men, akkurat dette synes Tora er veldig vanskelig, så her er vi i startfasen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar