torsdag 10. mai 2018

10.05 Hagehobby og vanntrening













Utgangspunkt: To hobbyer - hage og hund (valp!)
Fremgangsmåte:
Forberedelse. Massevis av kompostgrinder. Inngjerding av samtlige krukker
PUNKT 2 Ta med valpen på hagesenter. Sjarmere. Både kunder og betjening i senk (Tora, altså, ikke jeg ). Glede en gammel mann i rullestol og små barn mm. Imponere! Lille valpen la seg jo pent ved siden av den stadig økende mengde planter eieren samla sammen i et hjørne. Sovna nesten på gulvet.
PUNKT 3 Utnytte valpens bevisstløse tilstand etter hagesenterturen til å bruke 2-3 timer på å få plantene i potter.
PUNKT 4 God mat og drikke på terrassen og nyte den begynnende inngjerdede blomsterprakten.





Vel, Tora våkna fra den dype søvnen etterhvert og jeg hadde planlagt sykkeltur med Carmen og skogtur med Tora. Sånn ble det ikke takket være kombinasjonen skybrudd og tordenvær. Vi måtte bare evakuere inn i full fart fra hagen - det bøtta ned!

Dermed droppa jeg rett og slett sykkeltur, men dro til skogs med Tora. Da hadde det slutta å regne, men var definitivt støvelføre på stien inn i skogen.

Når en har en liten valp er det jo stadig i tankene HVOR mye valpen egentlig skal gå/løpe. Jeg synes det foreløpig går greit å bære henne en strekning, så la henne løpe litt, bære igjen og løpe enda mer. Men, det er tungt å bære på 5-6 kg og hun blir jo bare tyngre og tyngre.

Dagens mål var en ca 2 meter bred bekk i skogen. Den er veldig grunn og har helt stillestående vann. Dessuten en solid og fin bro over. Jeg begynte med å introdusere broa for Tora. Det var fort gjort, - hun løpe begeistra fram og tilbake noen ganger og fikk også spise noen godbiter jeg hadde lagt ut.

Noen ganger våga hun seg ned til bredden av bekken, og plukka opp noen kongler som lå inntil kanten.

Da vi hadde vært der noen minutter gav jeg meg til å vasse uti bekken og bevege meg over. Da var det tydelig at hun fikk noe å tenke på. Hun kikka bortover mot broa som var 2-3 meter unna. Så så hun på meg og på vannet. Tilbake på broa og så på meg. Forholdvis kjapt tok hun en beslutning og gikk resolutt ut i vannet og tok en flott rett linje over bekken.

Stilig! Hun er god på å forsere terreng, min fine Tora!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar