torsdag 28. april 2016

24.04 "Jaktprøve" for de unge


















Carmens tur i går – Petras tur i dag. Jeg hadde tatt initiativ til å få til gjennomkjøring av jaktprøve i dag. Og vi var samla tre BK-ekvipasjer og tre AK-ekvipasjer- og hadde med oss vilt.


Den ene BK-hunden ble prøvd på dummy og fikk gå helt først. De andre ble prøvd på vilt. Vi tok altså én og én ekvipasje i BK og alle tre samtidig i AK. Hundene til de som var medhjelpere fikk ligge bundet opp/i posene sine på stamplass. Veldig glad for at Petra er så kul i sånne settinger, jeg slipper å være redd for at hun skal stresse seg opp.

Petra var derimot ganske så elektrisk og hysterisk når det ble hennes tur. Vi gikk walk up tre stk på linje og det ble kasta en markering til hver side av linja. De to ytterste hundene fikk kryss-apportere og den i midten skulle være passiv. Petra knalle helt i starten, da det ikke var blitt kasta noe. Så gikk hun jo dårlig og hysterisk fot, men jeg klarte vel sånn noenlunde å holde kontroll på henne.

Hadde henne litt i bånd mens vi stod bak et tre og venta på å bli kalt fram én og en til en dirigering på en kanin som medhjelper «skjøt på» med en pinne. Petra klarte helt fin tå lokalisere kaninen, men strevde litt med å komme helt hjem med den.

Endene apporterte hun kjempefint, både opptak og avlevering, men hun trenger altså litt mer trening på kanin.

Til slutt var det søk, vi sendte annenhver hund og de fikk hente to hver. Da var Petra veldig kul og fin og satt pent ved siden av meg uten noen tanke på å knalle.

Alle var veldig fornøyd og enig om at det hadde vært en kvalitetstrening. Krever litt planlegging og at alle stiller opp vor hverandre, men veldig bra å gjøre det på denne måten en gang i blant!

Etter trening var neste post på programmet en sykkeltur med Carmen, før det var tid for middagsbesøk. Kan trygt si at hundene tok besøket med stor ro, – de var begge to godt aktiviserte og fornøyde.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar