søndag 10. april 2016

10.04 En gylden trio




















Søndag er liksom Petras treningsdag og idag var vi i gang for alvor, tre av oss som har trent en del sammen med våre unge hunder. Vi la rett og slett opp til en slags jaktprøve, hvor én og én fikk prøve seg mens de andre to var medhjelpere.

Jeg var kaster for de to andre - skjøt og kasta dummyer. Petra fikk sitte bundet til benet mitt, og gjorde faktisk ikke noe forsøk på å knalle. Er en mulighet for at hun skjønte hun ikke kom seg løs...:-)

Så ble det vår tur. Hun fikk først en dobbeltmarkering, dvs det var et bomkast, så kasteren kasta på nytt. Dermed ble det en trippelmarkering for Petra og hun surra seg bort i det området dummyen først hadde landa. Litt vanskeligere enn det var meningen det skulle være, altså. Men, jeg stoppa henne da hun var i nærheten, gikk nærmere og fikk henne til å søke til siden.

Så fikk hun en markering vi skulle vente med og en dirigering til det området der de andre hadde henta markeringer. Dette gikk ganske så greit. Videre gikk vi fot i retning av et område der de andre hadde fått skudd på en dirigering. For Petras del gikk skuddet før vi kom over bakketoppen. Hun løp rett ned, men lette litt før hun fant dummyen. Den var dessuten av det tunge slaget, så hun mista den på vei hjem.

På søket tilpassa vi til hver enkelt hund. Petra fikk tre bittesmå pelsdummyer og en fasandummy. Hun fant alt kjapt og effektivt. Flotte opptak og avleveringer.


Vi rakk også en liten runde med vilt, - en due og to ender. Med Petra fikk jeg en av de andre til å legge ut et felt. Hun var superflink, kjapp, spontan og rett hjem med bra avleveringer. Kjempefornøyd!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar