søndag 24. april 2016

22.04 EK-prøve Vestfold
















Bildene er av Victor og Sacco i EK

Hm. Det er jo bare å konstatere at Carmen mangler en del på å være styrbar. Og å styre i skog er på mange måter det verste, - det er så mange trær i veien! En liten unnskyldning kan jeg kanskje finne på – det var ikke helt lett å forstå den danske dommeren og det var definitivt ikke lett å se merkingen på et av de mange, mange trærne der inne i skogen. Dessuten var det så kaldt, ha-ha!

Vel, prøva var to og to ekvipasjer. Kjente at jeg var litt glad for det. Det er artig med «realistiske prøver» hvor en går og går hele dagen. Men, du verden så deilig å bli ferdig på en times tid, og kunne vie litt oppmerksomhet til den andre hunden som venter i bilen, se på og ta bilder av andre deltagere osv.

Vi fikk først hver vår dirigering i skogen. Og det gikk altså ikke særlig bra. Til slutt fant Carmen dummy på tross av å ha overhørt mange kommandoer fra meg.

Så var det en oppgave hvor vi stod på samme sted hele tiden. I første runde ble det kasta til høyre for oss og hund nr 1 skulle dirigeres rett fram før hund nr 2 henta markeringen. I andre runde ble det kasta til venstre og vi bytta oppgaver.

Dirigeringen av Carmen gikk ikke så verst, egentlig. Hun løp veldiglangt rett ut før det ble litt for langt til høyre, men fikk henne inn på rett kjøl igjen. Markeringen klarte hun fint.

På neste sted ble det kasta en dobbeltmarkering og hundene skulle hente hver sin. Oppgaven ble gjentatt og de skulle da hente på det andre stedet. Carmen markerte flott, men det skjedde noe rart da hun skulle hente den som var lengst unna – hun plukka opp dummyen, ble borte i terrenget og kom aldri hjem. Jeg fløyta o fløyta og til slutt kom hun hjem uten dummy. Tipper at hun spiste bæsj, jeg…

Deretter bar det ned til vannet. Der veksla vi på et søk og hver sin dirigering over vann. Et sint Canadagjess-par i vannet, et par småøyer OG det faktum at søket lå til venstre, gjorde at jeg valgte ikke å sende Carmen rett på dirigeringen (da måtte hun svømme på skrå). Jeg sendte heller rett over og vinkla til venstre. Feil jaktlig sett, fordi hunden da går over og forstyrrer «ujakta mark», men det gikk kjapt og effektivt å få inn dummyen, da i alle fall.

Søket klarte hun bra. Alt i alt ble det selvsagt en null og kritikken lød: «Generelt en hund som har forstått oppgavene, men er på dagen ikke helt klart. Krever førers oppmerksomhet ifm å gå fri ved fot. Markeringer ok, men går vekk fra dummy og bringer den ikke. Mangler likeledes noe samarbeidsvilje på dirigeringer. Sammenfattende kan hunden i dag ikke premieres.»

Så, da får en heller glede seg over treningskompisenes fremganger. Gratulerer så masse til Wenche og Ronja som tok sin tredje førstepremie i Elite i dag, - dere er kjempeflinke!




Bildene er av Darwin - gratulerer med 1BK!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar