torsdag 6. mai 2010

06.05 Valpeslipp








På ettermiddagen fikk jeg være med å observere møtet mellom labrador Luna ca 10 uker og Golden Humla ca 8 uker. Artig å se de jevnstore valpene boltre seg.

Så bar det av gårde på trening med noen av kursgjengen i Maridalen.

Og i kveld lærte jeg mye om Carmen. Det var stooor kontrast fra treningen i går, hva gjaldt Carmens ”modus”. Og noe av forskjellen var jo treningskompisene. I går trente vi med to hunder og førere som hun kjenner godt. Og de to hundene var så godt som uinteressert i henne og under kontroll. Hun følte seg trygg og lot seg gire opp. Var høy.

I kveld var vi sammen med langt mer ukjente hunder og førere. Og et par av hundene var langt mer interessert i henne, og dessuten ikke helt under kontroll. Den ene har hun tidligere erfart at har kommet løpende bort til henne, og den andre prøvde å ta kontakt med henne i kveld. Dermed følte hun seg ikke så trygg, og hun var lav. Absolutt ingen tendens til knalling.

Settingen er altså veldig avgjørende.

For øvrig lå Carmen mye i sekken sin i kveld og hun trente ikke markeringer i det hele tatt. Vi begynte med jaktlydighet for å varme opp.

Etterpå fikk Carmen gjøre en nærsøksøvelse. Da fikk jeg en ny ting å gruble på. Hvor mye skal jeg fortsette med å grave ned smådummyene, lurte jeg på… Fordi - hun blir jo veldig opptatt av det å grave dem opp, får masse gress i munnen og blir litt sleivete med opptak og avlevering. Øvelsen skal jo være å søke, ikke grave…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar