lørdag 1. mai 2010

01.05 Trening i Ås

Bildet er tatt av Kari.

Kjempepraktisk for meg når treningen legges til gården til Mona her på Ås, så har jeg bare noen få km å kjøre. Vi var fem ekvipasjer i dag, og hadde kledd oss for det meldte regnværet. Men, ganske kjapt kom sola fram!

Vi trente i skogen i dag og fikk prøvd oss på litt markeringer bak tuer og småhauger. Dessuten fikk hundene trent på å løpe forbi andre hunder og det er jo en treningssak for enkelte å fikse.

Carmen starta opp med å være litt pøbel i dag, og brøt sitt og bli et par ganger. En kan jo ikke være prinsesse HVER dag, heller!

Jeg fant ut i dag at når jeg skal kaste for andre fungerer det aller best å ta noen skritt unna Carmen etter å ha kommandert sitt og bli. Altså istedenfor å ha henne rett ved bena mine når jeg kaster. I tillegg til enkeltmarkeringer fikk Carmen prøvd seg på fremmadsending.

Så gjorde et par av oss et lite forsøk på stoppsignal. Jeg har jo grubla litt på hvordan jeg skal komme videre fra ”baby” stadiet her. Måten vi gjorde det på var at en medhjelper stod lengst ut i terrenget og tilsynelatende la ned en dummy, Så stod en medhjelper nærmere Carmen og meg. Jeg sendte henne ut mot ”fristelsen” og blåste stopp da hun var på høyde med medhjelper nummer 1. Og når hun stoppa fikk hun en dummy i belønning.

Hm. Dette var litt vanskelig for henne. Dragningen ut mot apporten var for stor på nåværende stadium av forståelse for stoppsignalet. Det fungerte bedre å slippe henne fri, uten noen dummy der ute. Så sprang hun jo ut mot medhjelperen ytterst, i hvert fall et par ganger før hun skjønte øvelsen.

Jeg trente også litt nærsøk i den fantastisk fine, mosegrodde skogen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar