torsdag 1. oktober 2009

01.10 Lang spasertur







For første gang gikk jeg langt med Carmen i bånd. Veksla på å ha kobbelet i selen og i halsbåndet. I sele må hun lære seg å holde seg nært meg, uten at hun behøver å gå så veldig pent. Men, hun kan jo ikke sprette ut i veien eller strene inn i noen busker. Dette er litt vanskelig å skjønne for henne, men det går sakte framover.

Når jeg kobler over til halsbåndet hennes, skjønner hun mye bedre hva som gjelder. Vi hadde mange korte økter med gå pent/fot i dag; - og det ble jo en del forstyrrelser også, siden vi gikk ute ”blant folk”. Vi gikk bort på UMB og rundt på veiene på universitetsområdet, ute på de store plenene, langs fortau til og fra og rundt i boligområdet i nærheten. Vi var også nede i sentrum. Til sammen var vi ute nærmere 3 timer, inkludert en liten pause i bilen.

Tror dette er noe vi skal gjøre mye mer av, og at det er veldig nyttig og nødvendig miljøtrening for Carmen. Det handler ikke bare om å kunne bevege seg greit i bånd, men absolutt også om å oppleve alle mulige ting i miljøet, både folk som er interessert i henne og som ikke bryr seg om henne.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar