lørdag 26. september 2009

26.09 Bare nye tenner



Ja, dermed var den siste melketanna ute og hunden min er ferdig med sin første barndom. Alle nye jeksler og også fortenner og hjørnetenner har kommet fram, så hun har ingen tannmangel, i alle fall. Så gjenstår det å se om tannstillingen blir perfekt. Ellers sitter det dessverre igjen en bit av den siste hjørnetanna hun mista. Så nå er jeg etterpåklok og tenker at jeg burde ha reist og fått trukket den for noen dager siden; - den løsna jo ikke sammen med de andre. For, nå blir det sånn at jeg må dra og få trukket/fjerna resten som sitter igjen. Æsj!

Vel, kriteriene til oppdretter for å begynne apporteringstrening er ivaretatt; - ferdig med tannskiftet (eller en halv tann igjen…) og ca 6 måneder gammel. Carmen er nå 5,5 måned. Og i dag meldte jeg henne på jaktkurs! Det får jo selvsagt bli på hennes premisser med litt “babytrening” uten å overdrive….

Uansett - jeg tenker nå at jeg kanskje skal begynne med litt avleveringstrening inne etter hvert. Det prøvde jeg jo med Betty fra hun var liten, uten at det ble den helt store suksessen. Med Carmen har jeg altså kjørt en helt annen taktikk - ikke noe apporterings/avleveringstrening i det hele tatt før etter tannskiftet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar