søndag 13. september 2009

13.09 Carmen fyller 5 måneder








Jennie


Sol



Ida




Lille hoppetusse er 5 måneder i dag, tenk det - utrolig hvor tiden flyr! Hun veier nå ca 16 kg. Har mista et par jeksler i det siste, så nå er status at hun har 9 melketenner igjen å miste - 4 jeksler, 4 hjørnetenner og en fortann (høyre oppe). Jekslene er misfarga og særlig de nede er løse. Men, hjørnetenner og fortanna sitter bom fast og er ikke blitt misfarga. Kan heller ikke se noen nye tenner som bryter ut. Hun har dårlig ånde pga tannfellingen, pluss at det selvsagt klør, gjør vondt og er ubehagelig. Så, jeg gleder meg til alle melketenner er ute….

Og status ellers - Carmen er fortsatt en elskelig og myk liten hund, som er så glad, så glad hele tiden. Og veldig opptatt av meg. Hun er veldig førermyk og fortsatt ikke nødvendig å snakke hardt til. Hun finner ikke på noe galt inne, det har hun jo aldri gjort, - veldig lett å ha med å gjøre. Ute holder hun seg i nærheten, og kommer stort sett alltid på innkalling.

Har vi noen utfordringer, da? Jeg merker at jeg stadig vekk må passe på å miljøtrene henne, for hun er litt vek og kan bli skremt av bagateller. En hund som bjeffer i det fjerne kan skremme henne, så lenge hun ikke ser hvem som bjeffer. Hun kan også være litt skeptisk til fremmede mennesker som kommer brått på, og kanskje særlig når det gjelder barn. Så der må jeg også bare “pøse på” med erfaring på folk, også regner jeg med at den usikkerheten vil bli mer og mer borte.

Treningsmessig har jeg vel den største utfordringen når det gjelder at hun har lyst til å hoppe, men jeg synes dette har blitt bedre etter at vi begynte på valpekurset og har begynt å trene kontakt litt mer strukturert.

Den siste utfordringen er at hun kan finne på å pipe og sutre litt når hun kjeder seg. Av en eller annen grunn var akkurat det faktisk noe Betty aldri gjorde. Betty som hadde så mye annet rart for seg - hun pep faktisk aldri. Hittil har jeg stort sett ignorert det, men tenker at jeg etter hvert får gå inn og stille krav om at piping er forbudt, uansett hvor kjedelig det måtte være. Nå er hun jo gammel nok til ikke å måtte på do så ofte, og vel også gammel nok til å forstå hva jeg reagerer på…?

-------

Hadde jakttrening med gjengen i dag - faktisk var det 7 ekvipasjer pluss meg. Carmen og jeg trente noen korte økter med gå pent/fot i retrieverkobbel litt på avstand fra de andre. Akkurat dette går bedre og bedre - det var noe som løsna da jeg begynte med sele på henne. Også er det selvsagt et poeng med korte, korte treningsøkter - tenke kvalitet og ikke kvantitet.

På treninga prøvde vi ut det nye leketøyet til Vibecke - en dummyskyter kjøpt hos Vegar N på Mesterskapshelgen. Det smalt godt og dummyen gikk kjempelangt! Og Carmen var helt superkul. Hun brydde seg ikke om verken smell, dummyen som fløy eller at de andre hundene løp, Var helt rolig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar