lørdag 12. september 2009

12.09 Lydighet og spor i Ås




Møtte Kari og et par av hennes brukskompiser på Ås (!!) i dag. Vi har jo dette AntrozoologiSenteret (håper jeg stava det riktig!) her, hvor treningskompisene til Kari er medlemmer. De skulle trene lydighet, så jeg troppa opp som tilskuer. Det var jo helt fantastisk vær i dag, så vi nøt sola og varmen. Ellers tok jeg med Carmen ut på agility-banen og tok henne over vipphuska et par ganger. Det gikk helt fint.

Dessuten trente vi litt gå pent i retrieverkobbel/starten på fot. Det er unektelig enklest å trene på en åpen plass, og IKKE langs en sti. Dette siden det er en fordel å kunne skifte retning ofte, og det ikke er forutsigbart for hunden hvilken retning en skal i.

Så trente Carmen og jeg både ro og kontakt etter oppskrift fra valpekurset.

Etter hvert forflytta vi oss til noen jorder nær Åklungen og gikk spor. Alle de 5 hundene fikk prøvd seg, Carmen til slutt. Jeg snek til meg noen godbiter fra de andre for å få lagt godbitsporet. Også må jeg innrømme at jeg brukte “tur-selen” hennes. Var jo litt uforberedt på at VI skulle gå spor. Når jeg tenker meg om har vi ikke trent spor siden vi var i Hemsedal i uke 30 - altså leeeenge siden!

Du verden så ivrig hun var. Jeg hadde min fulle hyre med å holde henne igjen. Hun har jo blitt noe kg tyngre, samt at hun har blitt sterkere siden sist. Og hun var veldig PÅ. Mulig hun var fryktelig sulten. Eller er det “bare” det at hun jevnt over har enormt høy motivasjon for å jobbe. Jeg synes hun var litt “vel” ivrig. Sånn at jeg ikke er helt overbevist om at dette er bra for henne sett i lys av at vi må trene ro eller stadga, som svenskene sier….

Etter 5 timer ute var hun i hvert fall svært rolig da vi kom tilbake til leiligheten!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar