fredag 31. mai 2024

30.05 Slitsomt med valp

 


Det er 15 år siden Carmen kom i hus. Carmen varen ekstremt enkel valp. Hun prøvde aldri å ødelegge noe, helt uten at jeg hadde hundesikra leiligheten. HVIS hun mot formodning, var i ferd m å gjøre noe galt, var det nok å kremte lavt, så gjorde hun det aldri på nytt. Hun satte aldri tenna i fingre eller klær.

Jeg merker at jeg er 15 år eldre. Så skal det også sies at inkludert Petra som jeg henta for 11 år siden har jeg hatt fem valper/unghunder i drøye 8 av de 11 årene, noe som helt klart har tatt en del energi. Dvs, jeg regner Petra som «overvåkningsavhengig» hele livet hennes og dermed i kategorien valp/unghund.

Det mest slitsomme med Rakel er at hun i våken tilstand ustanselig er på jakt etter noe å sette tenna i, spesielt virker det som hun er tiltrukket av trematerialer. Jeg regner meg som dronningen av kompostgrinder og har som vane å valpesikre leiligheten grundig. Men, dette har altså ikke vært nok når det gjelder Rakel. Spisestuebordben, lister og kjøkkeninnredning er spennende for henne å gnage på. Dermed har det blitt sikring av kjøkkeninnredning med metallplater. For tiden grubler jeg på hvordan jeg skal sikre bordbena. Jeg har prøvd å kle dem med tomflasker, men det funka ikke helt, siden Rakel da ble veldig opptatt av dem.

Selv om hun har diverse leker og tyggeben tilgjengelig, kan hun godt vrake alle sammen og heller velge å tygge på et kvisthull i et terrassebord, for eksempel. I sånne settinger kan jeg kjenne på at jeg er sliten
 

På kvelden tok Rakel og jeg en skogtur, inkludert en lang stund hvor vi bare satt og nøt skogens ro.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar