mandag 27. mai 2024

26.05 Tjern, stolpejakt og familiebesøk

 





















Siden jeg skulle en tur på familiebesøk i Sarpsborg på kvelden, kunne det jo ha passa med litt stolpejakt i Råde på veien sørover. Men, når det er meldt 26-27 varmegrader, måtte planene endre.

Dermed ble det isteden en morgentur. Første stopp var en bitteliten stolpejakt på Sunnås med Joy. Så gikk ferden videre til tjernet i Nordre Frogn. Rakel har vært med en gang til dette tjernet tidligere, og kost seg i bekken sammen med Joy, på vei fra parkeringsplassen og ned til tjernet. Forrige gang turte jeg ikke slippe henne løs nede ved tjernet. Jeg trodde kanskje hun ville få en negativ opplevelse av vann hvis hun plumpa uti, siden det er litt bratte kanter der.

Denne gangen tok jeg sjansen på å la henne gå som hun ville. Hun har jo vært noen ganger borti vann og forstått såpass som at hun ikke kan gå på vannet.

Hun koste seg veldig i vannkanten og strakk seg så langt hun kunne ut etter vegetasjon i vannkanten. Jeg kommanderte Joy til å svømme og det var veldig tydelig at Rakel ønsket hun kunne følge etter Joy. Ingen stress eller lyd på Rakel. Det så mer ut som hun stod og funderte på OM hun skulle tørre å gå uti.

Dermed tenker jeg at jeg framover like gjerne kan dra til dette tjernet. Så får Joy kjølt seg ned og Rakel tør kanskje på eget initiativ å gå uti. Altså heller enn at jeg oppsøker strender, går uti selv og prøver å lokke henne.

Så dro vi altså til Sarpsborg i varmen. Stor stas for tantebarna å få hilse på valpen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar