fredag 24. mai 2024

21.05 Innkalling og stopp

 




Jeg har med valp etter valp fulgt et regime med å først lære hunden innkalling på fløyte og så ta litt innkallingsfløyte-fri i en periode hvor jeg har lært inn stoppfløyta – for ikke å forvirre valpen med to forskjellige fløytesignaler. Med Rakel konstaterte jeg kjapt at å kalle henne inn uten fløyte fungerte mye dårligere. Dermed testa jeg ut å fortsette med innkallingsfløyte samtidig som jeg økte på med innlæring av stoppfløyte. Og det fungerer aldeles utmerket. Det virker som hun forstår forskjellen med det samme.

Ja, vi har altså begynt med stoppfløyte. Jeg starter på veldig nært hold og etter hvert utvider jeg avstanden til hunden, men skynder meg inntil henne og belønner med godbit. Bare med godbit. Jeg holder ikke på med noen tennisball når jeg lærer inn stoppkontakt. Det er to grunner til å unngå ball. For det første vil jeg ikke blande sammen jaktfunksjon og flokkfunksjon. I innlæringen vil jeg bare aktivere flokkfunksjonen og ikke ha inn noe jakt. For det andre vil jeg ikke blande inn noen apportering med de potensielle «konfliktene» eller feilatferdene en kan få.

 



På kvelden ble det felles tur med begge hundene. Joys kommentar til disse bildene er at hun noen ganger kan en bli litt lei av en slitsom «lillesøster».


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar