søndag 7. juni 2020

07.06 Ny trening hos coachen







Idag ble det en ny runde hos coachen vår.

Apportering
I det siste har det gått litt dårligere med avleveringen til Peder. Sammen med coachen kom jeg fram til at jeg har stilt for mye krav og vært for lite på “tilbudssiden”. Han er jo bare en liten gutt, selv om det er lett å falle i fella og tenke at han er stor. Han veier 16 kg (bare 3 kg mindre enn Tora da hun var 1,5 år), men tross alt er han bare 4 månder.

Tilbake til å ta imot hunden, levere tilbake dummyen. Og dessuten kutte ut terrenget-trening og trene på helt kort avstand med raske bytter med godbit. Gjerne i skogen.

Bakpartskontroll
Her har vi hatt store forbedringer. Bare litt påminnelse om å gi godbit godt ut med venstrehånda. Og han klarte bra vendinger begge veier. Sist vi trente for noen dager siden gikk det ikke så bra mot venstre. Peder har visst grublet på det noen dager uten trening :-)

Fot og tur
Trene fot der vi møter folk vi ikke skal hilse på. Trene “sladretrening” når han oppdager folk i terrenget. Kanskje få hjelp av kjente hundekompiser til trening.

Anti-hoppe-trening
Peder har lett for å klatre opp på folk. Her må jeg bli flinkere til å instruere folk. Det funka fint i dag å vente ham ut. Ignorere klatring og gi godbit når han satt pent. Være nøye med at rompa skal være helt nede på bakken, belønne lavt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar