søndag 1. mai 2016

26.04 Qrutrøks Tre stjerner












Vi er en gjeng som skal på Agria-cup i slutten av mai. Også er vi så heldige å ha fått Qrutrøk som sponsorer for oss. Og jammen tilbød Gjøtterud seg å ha en trening for laget vårt. Helt topp opplegg å komme til ferdig tilrettelagte og selvsagt gjennomtenkte og nyttige oppgaver. Vi hadde til sammen seks poster - hvor det var tre oppgaver på hver post. Vi rullerte, sånn at alle tre hundene fikk alle tre oppgavene.

Stort sett var postene to markeringer og én dirigeringsoppgave. Carmen var helt super på de aller fleste markeringene. Blant annet hoppet hun lett som en fugl over gjerde flere ganger. Hun var ikke fullt så glitrende på dirigeringsoppgavene, men det var slett ikke verst. Hun hadde mange bra stopper. Jeg så på henne at hun syntes treningen var artig, og derfor ble passelig “høy”. I sånne settinger synes jeg faktisk hun hører bedre på meg enn om det blir for kjedelig. Akkurat som hun er mer interessert i å få hjelp fra meg når hun synes det er interessant å være på trening. Hvis hun synes det er litt kjedelig, er nok hennes motivasjon til å høre på meg langt lavere. Da er hun jo ikke så veldig interessert i å finne den der tøyposen, og dermed ikke i hjelp til å finne den heller.

På en av postene hadde vi sola midt i øynene på markeringene. Dette var selvsagt gjort helt bevisst, for å gi oss erfaring på at et sånt kast ikke blir noen markering som hunden ser. Dermed MÅ vi fra start handle den som det var nærmest en skjult oppgave, altså en dirigering. Nyttig å tenke gjennom.

Den aller siste posten var vel den som gikk dårligst, særlig for Carmen. Da var liksom samarbeidsviljen brukt opp på et vis, hun var sliten, og det var de andre også. Dessuten var nok posten den vanskeligste, - med små vinkler mellom oppgavene og lett å miste hunden i terrenget.


Men, alt i alt - veldig fornøyd med svartfrøkna. Og gleder meg til å dra på konkurransen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar