tirsdag 17. mai 2016

14.05 Myrtrening




En sånn sjelden lørdag - uten avtale av noe slag. Dermed ble det en sen og rolig morgen, og etterhvert ut en tur. Vi starta dagen med en tur på Dyrebutikken - for å kjøpe sele til Petra.






Ferden gikk videre til en myr vi har trent på mange ganger før. Jeg tok med hundene og gikk rundt og la ut områder på fire forskjellige steder.








Så fikk hundene hente annenhvert gang, og jeg gikk og la ut på nytt. Kan vel trygt si at resultatet var varierende. Utfordringen er altså knalle-Petra. Jeg klarte imidlertid til en viss grad å forhindre at hun skulle lykkes med knallingen ved å bruke en kombinasjon av stemme og løpe ut på myra etter henne. Likevel - enkelte dummier fikk hun jo tak i.

Men, likevel, mye gikk bra, og Petra skjønte godt hvor hun skulle gå hen. Dessuten ser jeg at det vi begynte på ifm Gjøtterud-kurset sitter bra. Hun er veldig stødig på å vente på signalet når jeg stiller henne opp til utsending. Det som er vanskelig for henne er alt det imellom - når hun ikke er under streng kommando, men bare skal forholde seg rolig og vente på at det skjer noe mer.

Vi avslutta med diverse dobbeltmarkeringer. Petra fikk ikke hente før hun var helt kul med at Carmen ble sendt på begge to. Så ble de sendt på hver sin. Når Petra hadde hatt flere vellykkede markeringer og uten noen knalling, avslutta jeg treningen.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar