lørdag 7. mai 2016

05.05 Vanntrening med de unge
















Mai, pent vær og fri = LYKKE og hundetrening!

Vi var tre stk som dro avgårde på vanntrening med de unge i dag. Det betydde at Carmen fikk vente hjemme mens Petra ble med på trening.

Vi hadde med oss noen dummyer og tre ender. Begynte med dummy-trening - la igjen et område på den andre siden av vannet og sendte hundene over. Det blåste ganske sterk sidevind og det var tydelig å se på Petra at hun kom litt ut av kurs. Første gangen gikk bra, men så strevde vi litt med å komme rett på området. Det hjalp da en av de andre hundene var flinkere til å svømme rett på, så kunne jeg sende Petra når den var på vei hjem.

Ellers var det faktisk mulig å stoppe Petra på den andre siden av vannet.

I neste runde la vi ut ender. Alle fikk prøvd seg på å svømme over og hente and. En av hundene ville helst gå landveien hjem, men Petra og en til svømte tilbake.

Litt kjedelig at Petra svømmer såpass dårlig som hun gjør. Tror ikke det har noe med nakken å gjøre, sånn har det jo “alltid” vært, at Petra svømmer mye dårligere (men liker det bedre!?) enn Carmen. Hun ligger lavt i vannet, har lett for å svelge vann og harker og hoster. Sånn gjorde hun nå også, og kasta opp vann etter at hun hadde apportert anda.

For øvrig er nakken veldig mye bedre etter besøket hos kiropraktoren. Tydelig at behandlingen hjalp.

Vi gikk rundt på andre siden av vannet og de fikk apportere litt ender på land. Det så ut som alle hadde dårligere viltbehandling på slutten av treningen. De endene ble jo våte og “gufne” etter å ha vært brukt på vannet.

Synes jo Petra tidligere har vært flink til å håndtere fuglevilt, men det var rett og slett ikke bra på slutten av treningen. Håper det var viltkvaliteten som var utslagsgivende. Nå er det jo AK neste, så da gjelder det at den biten skal funke også. Det er i det hele tatt mye som skal funke...




Etter at treningskompisene dro, gikk jeg videre til det andre vannet. Ville bare finne ut akkurat hvor langt unna bilen det ligger - og konklusjonen er 10 minutter. Det er altså 35 minutter å kjøre og deretter 10 minutter å gå. Så får vi se hva “målingene” til de andre vannene her viser. Hvor er det nærmeste treningsvannet.....?






Vel hjemme igjen fikk Petra bli igjen mens Carmen fikk være med på sykkeltur. Ilagt en liten fotosesjon med hvitveis. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar