mandag 9. mai 2016

06.05 Dummytrening med de unge




















Carmen får fortsatt ta det litt rolig med apportering, så det ble Petras dag i dag også. Dvs Carmen fikk være med ut og ligge bundet til sekken mens vi holdt på.

På kvelden møttes vi altså tre stk til dummytrening. Noe av kveldens “agenda” var å ufarliggjøre standplassen - la det ligge dummyer utover, gå rundt med løs hund, og forlange at hunden bare skulle forholde seg til oss.

Vi begynte med å legge ut fire områder. Prøvde å gjemme apportene litt, sånn at det ikke skulle bli noe problem med evt bytting. Vi prata litt om dette med utsendingsrituale. Jeg var nøye med Petra og hun var kjempeflink til ikke å gå før hun fikk lov, altså i utsendingssituasjonen. Hun hadde vel et par “røsk” hvor hun ville undersøke noe.

Og, ikke minst - hun klarte å finne en skalle av et dyr like i nærheten av et av områdene. Den kom hun for så vidt hjem, eller hjemover med, men det var et svare strev å få tak i trofeet hennes. Da jeg sendte på nytt fant hun dummyen superkjapt, så hun visste tydeligvis godt hvor den var, det var bare at skallen hadde vært så mye morsommere......

Ellers gikk det greit å sende henne over steingjerdet. Og bortsett fra episoden med hodeskallen var hun sånn omtrent under kontroll.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar